pondělí 19. srpna 2019

Kvalitní instantní káva

Kávu si jednou za čas dopřeje skoro každý. Spousta lidí volí kávu instantní a právě tu jsme se rozhodli tentokrát otestovat. Dá se svou kvalitou rozpustná káva srovnat s tou čerstvě namletou?


A jsou všechny instantní kávy stejně chutné? Menší je i podíl antioxidantů. V poslední době by se dalo říci, že kvalitní instantní začíná dobrou kávu připomínat.

Ale pouze určitě značky. Káva instantní slouží k rychlé a jednoduché přípravě kávy. Instantní káva přišla poprvé na svět zhruba před sto lety.


Na každého Čecha připadne průměrně 2vypitých šálků této kávy za rok. Jejich složení a kvalitu testoval spotřebitelský časopis dTest, který se zaměřil i na přítomnost nežádoucích látek vznikajících při pražení kávových zrn. Gje nejchutnější gurmánská instantní káva proslavená po celé jihovýchodní Asii. Stačí přidat cca 180ml horké vody a zamíchat - a můžete si svou gurmánskou kávu vychutnat kdekoliv - doma, v práci či na cestách.


Tím spíš potěšil výsledek zkoušek, které provedl Výzkumný ústav potravinářský.

Všechny kávy jsou autentické. V žádném z testovaných vzorků se nenašly náhražky na bázi škrobu, obilného sladu, čekanky nebo sušených mletých fíků. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.


Ochutnejte a vybírejte zároveň ze širokého sortimentu kávového příslušenství. Dnes jsme testovali zrnkovou kávu. V dnešní době je módní instantní káva.


To je ale už uvařená, vysušená a znovu zalitá káva. Lidé si ji často dělají kvůli úspoře času. Káva se v těhotenství obvykle nedoporučuje, ale to neznamená, že si ji dát nesmíte, když na ni máte chuť. Na výrobu tohoto nápoje se používají nejméně kvalitní zrna.


Proč také ne, když je na konci procesu v celku nikdo neuvidí, že? Nehledě na způsob zpracování instantní kávy. Po upražení kávových zrn dojde k jejich namletí a louhování. Tím je vytvořen silný kávový. Je vyráběna ze stejných zrn kávovníků.


Dokonce i první fáze výroby instantní kávy jsou totožné. Poté projde sypký černý prášek několika kávovary a vzniklá směs se dále suší. Tím vzniknou malé granule.

Kávová zrna se praží a melou. Arabika a Robusta z Latinské Ameriky a Afriky. Pro lidi, kteří potřebují omezit příjem kofeinu, je tak instantní káva ideální.


Sami si můžete otestovat, jak káva chutná s vodou z vodovodu a jak z balené. Hlavní nevýhodou přípravy instantní kávy je neznámý původ zrn, ze kterých byla vyrobena. Obvykle se jedná o zrna nejhorší kvality, výsledný nápoj tedy nikdy ani zdaleka nemůže dosáhnout chu’tových kvalit správně připravené kvalitní kávy. Tato originální směs kvalitní Arabiky a Robusty se pyšní nádhernou kávovou vůní a chutí. Cafédirect Smooth Roast instantní káva 200g.


Perfektně vyladěná směs. Jedná se o 1 fairtrade kávu. Kávě jsme propadli před mnoha lety a od té doby hledáme způsoby, jak vylepšit chuťové zážitky našich zákazníků, ale i naše vlastní.


Proto jsme se rozhodli, že vybereme ta nejkvalitnější zrna z pěstitelských oblastí po celém světě, dovezeme je do České republiky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky