středa 21. srpna 2019

Pražské minipivovary

Kde pivo voní designem. FESTIVAL MINIPIVOVARŮ NA PRAŽSKÉM HRADĚ V pátek 14. Festival minipivovarů na Pražském hradě.


Na své si přijde každý, tento společný ročník s sebou nese jen to nejlepší ! Tešit se můžete na světoznámou muziku!

PVA Expo Praha v Letňanech. Zábava plná hudby, ochutnávek a soutěží bude připravena pro všechny. Tato stránka využívá soubory cookies za účelem zkvalitňování svých služeb (návštěvnost webu a statistiky). Přečtěte si prosím podmínky souhlasu s používáním těchto souborů na tomto webu a můžete se dobrovolně rozhodnout. Již jsme hostili pivovary německé, polské, maďarské a rakouské.


Tentokrát se zúčastní minipivovary ze Slovenska, aby představily návštěvníkům svou pivní scénu. Společnost Pražské pivovary ho zavřela, protože chtěla soustředit výrobu piva v metropoli pouze do dvou míst - na Smíchov a do Braníka.

Značka Měšťan však z pultů nezmizela, protože výrobu tohoto piva společnost přesunula do. Pražský most U Valšů: svět kontrastů a záhad. Pražské minipivovary Zahájení na Václavském náměstí u sv. Minipivovar Loď, Dvořákovo nábřeží.


Tak na tenhle pološílený nápad jsem se chystal docela dlouho. Popravdě, udělat pivovar na lodi, která kotví na vltavském nábřeží, by mě nenapadlo ani při dosa. Geniální nápad vedl v půlce prosince ke dvěma předkolům, ve kterých se utkaly světlé 11° a 12° z pražských minipivovarů (z původně zapojených čtyři odmítly stočit nákupčím pivo do neutrální PET lahve a nebyly tedy do soutěže připuštěny) a toto úterý došlo na finále - tradičně na Spořilově v První pivní Tramway Jirky Bejčka Stehlíčka. Novoměstský pivovar Vodičkova ulice, Praha 1. Pivovarský dům Ječná ulice, Praha 1. Klášterní pivovar Strahov Strahovské nádvoří, Praha 1. Vinohradský pivovar je jediný podnik v celé čtvrti s vlastní místní výrobou piva a ambicí zásobovat další pražské hospody kvalitním mokem.


U Fleků Křemencova ulice, Praha 1. Vzhledem k nastalé situaci zavádíme Žíznivou linku. Když si objednáte minimálně 3x l nebo 5x l lahev piva, nebo 3x 1l PET nebo 1x 5l soudek, dovezeme Vám je po Praze zdarma. Technologie pivovaru se skládá z dvounádobové varny o objemu 4litrů, nerezových kvasných a ležáckých tanků a ostatních technických zařízení, která jsou ukryta v pivovarském zázemí a bez nichž by varna ani tanky nedokázaly nikdy ožít.


Seznam pivovarů v České republice je výčtem aktuálně provozovaných pivovarů rozděleným podle krajů.

Jeho zaměření na minipivovary a konzumace piva ze skleněných sklenic či džbánků o velikosti l je výrazným odlišením od některých z nich, stejně jako zájem nabídnout něco navíc (burza, autogramiády, výstavky). Praha - Na jaře se chystá množství speciálů, které přitahují stále více zákazníků. Vlajkovou lodí je polotmavá jedenáctka Jihoměšťan, na čepu je ale vždy pět dalších, včetně sezónně obměňovaných specialit. Specialitou nejen pro dámský doprovod je pak Pražské weisse s příchutí malin.


V budoucnu se plánuje osazení všech deseti píp, případně přidání dvou dalších. Co se nabídky piv týká, tak převažují zajímavé české minipivovary – najdete tu třeba Albrechta z Frýdlantu, Továrnu, Matušku, Clocka, Ravena či Krkonošského medvěda. Tedy prakticky to nejlepší z domácí pivní scény, žádná. U Medvídků - tradiční pražská restaurace.


Pravá česká jídla, výborné pivo z našeho pivovaru a kvalitní ubytování v hotelu v centru Prahy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky