čtvrtek 1. srpna 2019

Kváskový chléb cuketka

Přemýšlím, jak to do vás napumpovat a maximalizovat tak konverzi čtenářů na pekaře. Chléb ihned vsaďte do trouby a na dno plechu opatrně nalijte horkou vodu pro zapaření (nebo na stěny trouby nastříkejte vodu z rozprašovače). Troubu hned zavřete a nechte páru působit.


Jakmile se voda zcela vypaří (asi po minutě), tak postup ještě alespoň jednou zopakujte. Chléb peču v nižší střední poloze, ne na dně trouby a rozhodně bych řekl, že je snadnější připálit chléb shora… FYI, já ten chleba po odkrytí dopékám mnohem déle, než nějakých dalších minut.

Používám víc těsta a mám raději tmavší kůrku. Cuketka , když tvrdí, že se mu nějaký jeho první pokus připálil. Cuketka : Jj – to je můj sen, alespoň den křupavá kůrka :) Já vždy když peču chléb , tak se mi zdá hotový už tak za minut (pěču na maximální výkon – mám rozbitý termostat, tak nevím, kolik to přesně je).


Kváskový chleba bez hnětení. Chléb je často už po této době dost nahnědlý – poprvé jsem jej dokonce připálila. Stejně jako u obyčejného chleba bez hnětení spočívá finta v tom, že se peče v uzavřené nádobě, která vám zajistí správné zapaření a tím i vyskočení těsta.


Hodně vlhké a trochu nemotorné těsto zase eliminuje starosti s tvarováním a vysušením střídky.

Dlouhá fermentace ovlivní. Mouka, voda, sůl a kmín. Možná tedy ještě pár desítek let tradice a malý pekařský zázrak, kterému říkáme žitný kvas. Upěčte si klasický český chleba. This feature is not available right now.


Please try again later. DOMÁCÍ KVÁSKOVÝ CHLÉB – krok po kroku Martina Mazalová 29. Tea: myslím, že to záleží na tom, jestli se najde nějaký odvážný a neohrožený ostravák, který se hrdinně vydá do divokých a nehostinných končin na západ od Opavy, s vypětím všech sil dojede až do Šálku, převezme kvásek, v některé z okolních hospod se zregeneruje Radegastem a vrátí se do rodného města.


Sázím lopatou nebo kusem tvrdého kartonu, případně tenkým prkénkem na horký plech a dospod trouby leju cca dcl vody. Jak se peče kváskový chléb ? Tématické fráze: kvásková mapa cuketka chleba kvásek na chleba cuketka kváskový chléb kváskový chléb cuketka cuketka. Poté chléb ve formě opatrně vyndejte a samotný bochník nechte volně dopéct dalších až minut. Chléb je hotový, když ve středu dosáhne vnitřní teploty °C.


Upečený chléb dejte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Pozor, teď to nejdůležitější! Klidně tomu pár hodin dejte a nebuďte netrpěliví.

Pokud se na povrchu moc připaluje, zakryjte jej alobalem. Okraje opatrně uvolněte. Finální délku pečení je potřeba vychytat vzhledem k velikosti a vlastnostem použité formy.


Chléb také moc rád pojme jakoukoliv další přísadu na ochucení. Může to být alespoň tuk navíc – máslo, sádlo nebo olivový olej na přilepšenou. Stejně tak můžete přidat vejce, čerstvé bylinky nebo spařený špenát. Dobře upečený chléb poznáme podle toho, že na poklep „zvoní“. Pokud je kůrka příliš tmavá a chléb ještě nezvoní, můžeme dopéci přikrytý.


Moc dobře funguje pečená slanina nebo cibulka. Také je dobré chleba péci ve spodní třetině trouby. Příliš bledá kůrka, dobře upečená střídka. Pečení příliš krátkou dobu v první fázi (vysoká teplota). Ten nejzdravější, nejchutnější a nejlepší chléb , jaký jste kdy jedli.


Jednoduchý a neměnný postup. Zvládne to bez větší námahy i laik. Ale výsledek stojí za to. Ovšem vždy je něco za něco: nebude to nejlevnější záležitost.


Tento chléb hravě strčí do kapsy nejen ty parodie na chleba ze supermarketů, ale i všechny ty … Pokračování textu. Peču ve formě na biskupský chlebíček. Občas se mi stane, že po rozkrojení chleba (krájím vždy až druhý den po upečení, kdy je chléb zcela vychladlý) se mi stane, že je kůrka oddělená od těsta, někdy je chleba i mazlavější.


Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci. Ač jsem se snažila zjistit. Sdílejte s ostatními nadšenci chlebový kvásek pomocí mapy PečemPecen, přidat se může opravdu každý.


V zásobě jsou i recepty na veškeré domácí pečení. Když už jsem se dala na pečení tak jsem se rozhodla si péct chleba doma. Nemám domácí pekárnu, abych si usnadnila zadělávání těsta a jeho samostatné pečení.


První krok mě zavedl na různé webové stránky, kde jsem si přečetla různé návody a rady už zkušených pekařinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky