Drivers available same day. Check Out Quran on eBay. Fill Your Cart With Color today! Find It All On eBay with Fast and Free Shipping. Find China Manufacturers Of Product Plastic.
Je to bezbarvý krystalický prášek bez vůně a mírné masové chuti. Ačkoliv je glutaman sodný rizikovou potravinovou přísadou, oficiální instituce a experti došli k závěru, že není nutno výslovně jmenovat glutaman sodný jako ingredienci přítomnou v potravinách. Pokud na seznamu ingrediencí figuruje inosinan nebo guanylan sodný , je vždy přítomen i glutaman sodný , ačkoliv není uveden.
Blendea – silných superpotravin v BIO kvalitě pro podporu vitality, imunity a detoxikace. Glutamany, nejenom kyselina glutamová a glutaman sodný , ale také glutamát draselný, vápenatý, amonný nebo hořečnatý, se přidávají zejména do dochucovadel. Oni ti číňani jsou jinak úplně zdraví, protože jedí relativně zdravě - neloupaná rýže,mnoho zeleniny,málo tuku a cukru atd.
Glutaman si získal i zbytek světa. Glutaman sodný ve skutečnosti je chemicky vytvořen bratr glutamátu, který obsahovaly tyto řasy. Až do druhé světové války patřilo umami mezi exkluzivity asijské kuchyně. Během asijsko-pacifické války okusili chuť glutamanu američtí vojáci. Ti s překvapením zjistili, že jídlo Japonců.
Na jazyku má člověk speciální receptory, které na glutaman sodný reagují, a které jsou od přírody určeny k tomu, aby reagovaly na přírodní kyselinu glutamovou. Nejde totiž o kyselinu glutamovou, patřící k aminokyselinám, které si tělo umí samo vytvořit. Tento pocit Japonci nazvali umami (ostrý), čo je jedna zo základných chutí spolu so sladkou, kyslou, horkou a slanou. Best Quality - Fast Delivery!
Glutamát sodný je bílý krystalický prášek. Z chemického hlediska je sodnou solí kyseliny glutamové (aminokyseliny, jež je součástí bílkovin). Je proto obsažen v potravinách s vyšším obsahem bílkovin.
Někteří asijští kuchaři tvrdí, že glutamát je vedle. Ten se dostavuje u citlivých jedinců během několika hodin po požití jídla v čínské restauraci a projevuje se bolestí hlavy, pocity pálení na zadní části krku a na předloktí, pocením, nevolností a tlakem na prsou. Zarážející je, že tyto látky jsou schválené, přičemž se dobře ví, o jejich zničující škodlivosti.
Navíc existuje podezření, že vysoké a časté dávky glutamátu mohou poškozovat mozek. Další „vadou na kráse“ glutamátu je fakt, že obsahuje sodíku, což je pro lidské tělo velmi vysoká dávka. Ako inak, vďaka rôznym chemikáliám.
Takto vyrobený syntetický glutaman nikdy nebude ani nie je identický s tým prírodným. Je skutočne pravda, že je to nebezpečná a škodlivá látka? Kde sa nachádza a koľko ho môžeme skonzumovať?
Glutaman je látka, ktorú telo nevyhnutne potrebuje ako „stavebnú“ látku pre bunky. Jde o bezbarvý prášek bez vůně, který se vyznačuje lehce masovou chutí. Tvoří pátou základní chuť – umami.
Vyrábí se štěpením rostlinných bílkovin ze sóji, brambor, melasy nebo obilí. Při požití nadměrného množství může způsobit bolesti hlavy a nevolnost.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.