pondělí 28. března 2016

Nůž santoku použití

V překladu znamená „ nůž tří ctností. Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary.


Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Nůž SANTOKU můžete použít na ryby, maso i zeleninu.

Výška nože Vám umožní nakrájenou surovinu nabrat na čepel a přenést do hrnce či pánve. V naší nabídce naleznete santoku , gyutoh, sujihiki, nakiri nebo yanagiba nůž precizního zpracování tradičních německých výrobců ze Solingenu. Japonské a čínské nože. Nejlepší kované nože máme od značek F. DICK, WUSTHOF a Zwilling.


Nůž Nakiri svým tvarem připomíná spíš sekáček na maso a má též všestranné využití. Nůž zvaný Yanagiba je štíhlý a špičatý a používá se zejména na krájení tenkých plátků sushi a saschimi.

Nůž lze použít pro přípravu masa, ryb i zeleniny. Nejnovější řada luxusních kovaných kuchyňských nožů Wüsthof EPICURE kombinuje lehkost japonských nožů s německou precizností a kvalitou „Made in Solingen“. Nůž santoku je japonskou obdobou většího kuchařského nože, který používáme v Evropě. Je proto pohodlné s ním shrábnout jemně nákrájenou zeleninu či bylinky.


Jedná se o univerzální model vhodný jak pro krájení masa tak zeleniny. Kvalitní univerzální nůž od známého Švýcarského výrobce Victorinox. Tyto kuchyňské nože s delší čepelí a širokým ostřím jsou vhodné na suroviny, obsahující větší množství vody.


Velmi ostrá a hladká čepel krájí mimořádně dobře. Díky souběžně vedoucím jemnýmh drážkám nůž dokonale padne do ruky a poskytne vám pocit bezpečí při krájení. Univerzální použití , typický pro asijskou kuchyni. Nůž má plnou střenku a nýtovanou rukojeť. Doporučujeme ruční mytí.


Shin jsou vyrobeny z ručně broušené zirkonické keramiky Z21 která udržuje ostrost 2x déle než běžné keramické nože. Měkká ergonomická plastová rukojeť se perfektně drží. Díky vysoké a dlouhé čepeli má všestranné využití.


Používá se zejména v asijské kuchyni na krájení ryb, masa a zeleniny na tenké nudličky.

Toho se využívá při přípravě pokrmů ve WOK pánvi. Díky malým kouskům se ingredience rychle uvaří a. Kuchyňský nůž santoku od značky Orion je vyroben z nerezové oceli a poradí si s krájením, drcením a sekáním masa, ryb a zeleniny. Rukojeť nože je vyrobena z plastu, skvěle padne do ruky a krájení s nožem je tak snadné a přesné.


Celková délka nože je cm. V japonštině znamená santoku tři využití – poradí si s krájením, drcením a sekáním masa, zeleniny a ryb. I použití nožů zažívá fusion - proč také maximálně nevyužít unikátní japonský styl krájení i mimo asijské vody. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do °C.


Broušení nožů ZWILLING. Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Druhou čepelí této sady je damaškový nůž typu SANTOKU. Je univerzálním nožem na krájení i sekání. Firma doposud vyrábí nejen armádní nože, ale i profesionální kuchařské nože pro domácí i profesionální použití.


Nůž VICTORINOX SANTOKU 17cm Vám pomůže nakrájet na tenké plátky i rajské jablko, křupavý chléb, nasekat pórek, okurku, nakrájet a naporcovat tvrdší druhy zeleniny, naporcovat maso nebo ryby, očistit a. Snížená hmotnost zajišťuje precizní krájení a snižuje únavu při krájení, zatímco speciální tvar hlavy umožňuje použití a ostření čepele po celé její délce. Nůž je kovaný z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli (XCr MoV 15). Vybaven je ergonomicky tvarovanou rukojetí se třemi odolnými nýty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky