pátek 16. června 2017

Švestková povidla v troubě

I ze švestek, které nebyly moc sladké a šťavnaté, jsou povidla jako od babičky. Postup, kdy se povidla pomalu pečou v troubě má několik výhod. V první řadě povidla nevyžadují žádnou extra pozornost. Odpařují a zahušťují se pomalu.


Teplo v troubě působí rovnoměrně a proto se nepřipalují na dně.

Krásně voní po skořici a rumu! Makový závin se švestkami a těstem jen ze surovin! Krok 4: Že jsou povidla hotová, poznáte tak, když v nich projedete vařečkou a zůstane po ní prázdná stopa, jak jsou hustá.


Od svých odběratelek a klientek jsem dostala jasný úkol :-). Najít a otestovat snadný recept na švestková povidla , která se dělají v troubě bez míchání a jsou ideálně bez cukru. Jelikož jsem byla sama zvědavá, jestli takový recept najdu, pustila jsem se do hledání.


Z této dávky jsem měla dvě velké sklenice o objemu 7ml.

Všem moc doporučuji, je to lahoda a už nikdy více nebudete kupovat! Zdravíme kuchařky a kuchaře. Na povidla v troubě jsem nikdy nenašel odvahu protože mám strach o pekáč :-) Jaký pekáč máte vyzkoušený? Jinak babička říkávala, že povidla jsou hotová tehdy, když je kápnete na papír a ony se nepromočí. I když je fakt, že to vyžaduje hodně a hodně času, spíš se dostávám ke 4. Pro zobrazení receptu klikněte na můj nový blog zde: Švestková povidla pečená v troubě - omyté a vypeckované švestky dáme na plech a pokapeme octem - 25-ti minutách švestky posypeme cukrem, necháme péct minut a poté ještě jednou opa.


Bezpracná švestková povidla pečená v troubě. Připravte si švestková povidla téměř bez práce. Vendula Autor Uložit Sdílet Tisk. Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v. Pekla jsem včera poprvé, pod švestky jsem dala pečicí papír, pekla jsem je v černém smaltovaném oválném pekáči - kdysi bylo tohle nádobí moderní - nejdříve jsem se lekla, že jsem povidla připálila, ale kupodivu ne. Nakonec jsem trochu pomixovala a nechala ještě asi minut v troubě , aby zhoustla.


Povidla můžete také připravit klasicky na sporáku, trouba má tu výhodu, že nám povidla při vaření nepřekážejí. Další výhodou trouby je, že povidla v ní můžeme dělat přes noc. Vybírejte vyzkoušené recepty na Švestková povidla , Švestková povidla s rumem, Švestková povidla s rumem, Švestková povidla v troubě , Tvarohové taštičky se švestkovými povidly nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.


Postup jsem přizpůsobila tak, aby byl co nejednodušší.

Nakonec povidla vyšla skvěle, takže jsem se rozhodla pro vás recept natočit. Vyberte si ze stovek receptů na švestková povidla v troubě , které se vám budou snadno a rychle vařit. Pak horká pečená švestková povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Na stromech už dozrávají švestky a přichází ta správná doba právě na domácí povidla.


Nahoru dám ještě malou lžičku rumu (jako konzervant), a to i přesto, že už tam rum je. Po otočení přikrývám dekou nebo ručníkem, aby povidla byla déle v teple. Pečená švestková povidla.


Co na švestková povidla ? Vynikající švestková povidla , kterou máte připravenou téměř bez práce. Nemusíte stát při sporáku, neustále míchat, aby se vám náhodou něco nepřipálilo. Existují již recepty, které vám usnadní práci.


Vždyť řekněme si pravdu, ještě za časů našich mladých jak jsme vařívaly povidla. Velký hrnec před domem, střídačka při míchání. Recept na švestková povidla pečená v troubě , která jsou rychle hotová bez dlouhého stání u plotny.


Plech vložit do předehřáté trouby a bez míchání péct minut na 2stupňů. Svestkova povidla pecena v troubě recepty, které budete milovat. Druhý způsob je zmírnit teplotu trouby na °C a povidla nechat péct přes noc. Pak je už není třeba mixovat a obvykle ani.


Pokud už někde povidla v pekáči karamelizují, tak pěkně na povrchu, kde je můžete kdykoliv vmíchat. Na rozdíl od zahušťování v hrnci tak povidla ani neprskají a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky