čtvrtek 29. června 2017

Hrušková marmeláda bez cukru

Hrušková marmeláda bez cukru

Jak vyrobit marmeládu bez cukru. Ovoce omyjeme a necháme odkapat. Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou nakrájíme na velké kousky do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme.


Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce vyvařit vodu. Hrušková marmeláda bez cukru : Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kousky a vložíme je do hrnce. Když hrušky začnou pouštět šťávu, odklopíme a za stálého míchání ji necháme vyvařit. Připravte si hrušková povidla bez cukru. Na povidlech si mohou konečně pochutnat i diabetici.


Jelikož na podzim je všude hrušek dost, proč toho nevyužít a neschovat si jich pár do spíže v podobě báječné marmelády. Vyloženě podzimní hrušková marmeláda vám jistě bude skvělým společníkem při výrobě lineckého cukroví, buchet, vdolků nebo třeba palačinek. Příprava vám nezabere mnoho času, takže pokud máte doma vše potřebné, klidně se do toho. Varianta: Hrušková povidla můžeme připravit i bez přidání cukru a kyseliny, pouze jako ryze přírodní produkt.


V takovém případě je ale raději sterilizujeme, aby naše práce a energie nepřišla vniveč. Opatrné povahy sterilizují pro jistotu i povidla s cukrem. Naši předkové nesterilizovali, nepřidávali cukr, povidla. Málokdo ale ví, že takové množství není nutné.


Vlastně záleží pouze na vás a vaší chuti, kolik cukru použijete. Je ovšem potřeba stále myslet na to, že cukr zde má funkci konzervantu. Tudíž čím méně cukru použijete, tím větší je riziko, že se marmeláda může zkazit. Lze také zavařovat úplně bez cukru , ale. Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru , která přijdou do každé sklenice?


Použijte místo něj špetku soli. Zkuste to s jablky či hruškami podle receptů makrobiotičky Dagmar Lužné. To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek.


Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacího cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? Já nenechávám nic náhodě a snažím se přebytky v létě zpracovat – milujeme domácí marmelády!


Pokud si myslíte, že je jejich výroba zdlouhavá a navíc do nich potřebujete dát hromadu cukru , želírovacích éček a konzervantů, takže se to ani nevyplatí – mám pro vás dobrou zprávu! Jde to i bez toho a navíc je to fakt rychlovka. Prostě super lesanský recept i pro. Pečená švestková povidla.


Nepečená ořechová srdíčka. Tématické fráze: recept na hruškovou marmeládu domácí hrušková marmeláda marmeláda z hrušek hruskovamarmelada hruzkova marmelada hruškova marmeláda s rumem jablecno hruskova marmelada hušková marmeláda hrušková marmaláda jak se delá hrušková marmeláda hrušovková marmeláda recept hrušková marmláda hruškový džem s. Apr This Pin was discovered by martina kulikova. Aug This Pin was discovered by listopad.


Hrušky dám do hrnce, přidám cukr, citronovou šťávu a hřebíčky, pořádně promíchám a dám vařit. Když se směs začne vařit, stáhnu plamen tak na polovinu a přiklopím hrnec poklicí. Jak na meruňkovou marmeládu bez cukru. Meruňky dáme do hrnce, přidáme větší špetku soli. Občas promícháme, a snažíme se.


Dobrá sladká marmeláda z hrušek. Zkoušely jste někdy zavařovat ovoce na marmelády a džemy bez cukru ? Vždycky když dělám džem a sypu do něj kvanta cukru a želírovací prostředek, tak si říkám, že to rovnou můžu koupit v krámě, protože je to vlastně totéž. Máte s tím někdo zkušenost?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky