středa 21. června 2017

Dobré švestková povidla

Vybíráme pro vás několik našich nejoblíbenějších receptů, budeme rádi, když je s námi vyzkoušíte. Dobré odpoledne,ještě nikdy jsem k receptům nepsala komentáře,dnes je vyjímka. Omyté, vypeckované švestky smícháme s cukrem a octem a necháme do druhého dne odležet. Druhého dne dáme švestky vařit asi na 5-hodiny. Výborná švestková povidla s vysokým podílem švestek.


Dobré švestková povidla

Povidla jsou vhodná na pečení buchet, koláčů, perníku a pod…. Sladká chuť povidel se skvěle propojuje s masem. Určitě zkuste připravit švestkovou omáčku ke steakům při grilování s přáteli.


Jiná varianta povidlové omáčky lahodně doplní uzené maso a. Pravá švestková povidla vyrábíme tradičním způsobem, pouze ze švestek z české sklizně s přídavkem cukru. Dále se hmota přepasíruje, aby se odstranily pecky. Následně se lehce dosladí. Povidla hlídám, aby se nepřipálila a čekám, až zhoustnou.


Dobré švestková povidla

Ochutnávám a vnímám malé kousíčky švestek na jazyku. Složení: švestek, cukr, skořice, rum, ocet. Recept na švestková povidla krok za krokem 1) Na domácí švestková povidla si připravíme dobře vyzrálé, až přezrálé švestky. Dále budeme potřebovat krupicový cukr a citronovou šťávu (případně ocet).


Cukr používáme podle libosti. Mají tendenci k připalování, proto je dobré občas průběžně zamíchat. Pozor na prskající povidla – pálí jako čert.


Pokud si vyberete švestky měkké a tmavé, budou se vařit kratší dobu. Na internetu najdete také recepty, kdy se povidla pečou v troubě, bez míchání. Ale z vlastní zkušenosti mohu prohlásit, že. Lehce slazená, tuhá a voňavá povidla. Nádherně se hodí jako nádivka do buchet nebo na tradiční frgály.


A nebo třeba jen jako sladké pokušení. Proklatě dobré pusinkové koláčky. Moravské kynuté koláče. Nepečená ořechová srdíčka. Pečená švestková povidla.


Dobré švestková povidla

Vybírejte vyzkoušené recepty na Švestková povidla , Švestková povidla s rumem, Švestková povidla s rumem, Tvarohové taštičky se švestkovými povidly, Švestkový koláč s mákem a povidly nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Od svých odběratelek a klientek jsem dostala jasný úkol :-). Najít a otestovat snadný recept na švestková povidla , která se dělají v troubě bez míchání a jsou ideálně bez cukru.


Jelikož jsem byla sama zvědavá, jestli takový recept najdu, pustila jsem se do hledání. Za mého dětství se povidla vařila z jedné várky (asi kg) i týden. Když se večer zatopilo do kamen, povidla se vařila 1-hodiny a zase nechala vychladnout. Babička říkala, že na švestková povidla se nespěchá.


Na přípravu švestkových povidel budeme potřebovat. Je to opravdu o tom, že se musí zkrátit doba toho prvního prudkého varu, vzít v úvahu také zralost švestek a ta další doba vaření, jakož i hustota povidel je už, jak. Pěkné zralé švestky neb slívy zbav pecek a dej je do hlubokého polévaného neb hliněného hrnce, pod nímž stále mírný oheň musíš udržovati.


Dobré je nechat vyloupané švestky s octem přez noc odležet. Nikdy nepřidávejte žádný želírovací prostředek, povidla se vždy vaří pomalu a dlouho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky