V mlýnku na maso je pak umelte nahrubo. Mleté maso rozdělte na stejné díly, z každého utvořte kouli a dvacetkrát s ní bouchněte o kuchyňskou linku. Suchou „marinádou“, s hrubými kousky koření, které si podrtíte předem v hmoždíři. Vytvarujte z masa placku o něco větší, než je hamburgerová houska, a jenom ji jemně posolte a opepřete těsně před položením na gril.
Maso na burger předem neochucujte.
U masa na burger je nejdůležitější, aby nebylo úplně libové. Mlít je ho dobré až na poslední chvíli před přípravou a také hned po vytažení z lednice, aby bylo studené. Pokud máte dobré maso , není potřeba žádné složité úpravy.
Můžete jen posolit a opepřit a grilovat. Po ugrilování ho nechte chvilku odpočinout. Uvolní šťávu, kterou zase nasákne zpět. Použijte maso s tuku, bude šťavnatější.
Místo červené cibule jsou do hamburgeru výborné smažené cibulové kroužky. Hamburger zapíjejte pivem a podávejte s papírovými ubrousky. I když šťavnatý burger z mletého hovězího masa je prostě klasika, představujeme vám i další neotřelé kombinace. Doporučujeme nechat si maso vybrat a namlít přímo v řeznictví.
Masovou směs můžete třeba naplnit pikantním sýrem jako v receptu na vepřové burgery s nivou. Stačí čerstvé maso třeba z plecka, které si ochutíme hrubozrnnou francouzskou hořčicí, solí, zeleným pepřem, worcesterem - a máme skvělý materiál na hamburger. Maso si zaslouží dobře ručně promíchat a vytvořeným karbanátkům prospěje chvilka odpočinku v lednici před přípravou. RADA: Rychlé recepty na těstoviny, pstruha či burger Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj maso , cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.
Maso smícháme s vejcem, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutím pepřem a solí. Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách. Jak správně vybrat, vytvarovat a upéct maso na domácí burgery, aby byly šťavnaté a chutnaly jako z restaurace? Domácí hamburgery kralují každé grilovačce a všichni, na které někdy přišla řada u grilu, vědí, že dokonalý burger není žádná hračka. Nechte si poradit, jak na to.
Jaké maso použít a jak s ním pracovat? Návod od řezníků z Našeho masa! Skip navigation Sign in.
Jak připravit maso na burger Milujeme dobré maso. Kuřecí maso naklepeme a osolíme. Poté smícháme všechno koření, mouku a rozdrcené cornflakes. Maso ze všech stran namočíme v podmáslí a obalíme ve směsi koření.
Mezitím dáme burgrové bulky na min do trouby na 60°C. Nakonec bulky rozkrojíme, namažeme tatarkou a dáme do nich ledový salát a kuřecí maso. V Kantýně burger připravuje ze směsi hovězího krku a hrudí.
Ideální poměr je tuku a masa. Mletí pak zopakujte na jemnějším nástavci, ideálně 5–7mm. Záleží na tom, do jakého masa se chcete zakousnout. Nebude fast, ale bude váš. Je už na vás, či ho dáte do žemle, alebo zjete len tak so šalátom.
Nyní začneme skládat samotný burger dohromady. První vrstvou je ledový salát a část nakrájené cibule. Na salát položíme první maso ( na kterém při opékání ke konci necháme chvilku rozpékat plátek sýra). Mezi plátky masa můžeme přidat trochu hořčice a kečupu. BALENÍ KS (KS CCA 1g ). Vytvarovaná porce na hamburger, kterou můžete rovnou hodit na gril.
Připravujeme ho z libového i tučnějšího masa tak, aby zůstal krásně šťavnatý. Je ze 1 hovězího masa. Zaměřujeme se na kvalitní suroviny. Hovězí maso odebíráme z vyhlášeného řeznictví, housky si necháváme péct od těch nejzkušenějších a zeleninu vybíráme na farmářských trzích. Snažíme se, aby Vaše chuťové buňky byly potěšené na maximum!
Vždy čerstvé hovězí maso na výrobu burgerů nám dodává řeznictví Šauer a uzeniny řeznictví Štěpánek. Free Shipping Available.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.