pátek 24. července 2015

Domácí perník s marmeládou

Na perník smícháme všechny ingredience. Můžeme použít marmeládu nebo povidla a přidat i nakrájené vlašské ořechy nebo čokoládu. Těsto na perník s marmeládou nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 1°C - minut. Na závěr perník pocukrujeme a můžeme podávat také s marmeládou.


Přidáme rozinky (mohou být před tím namočené v rumu), posekané ořechy, kandovanou kůru, promícháme a následně do mísy vyklepneme vejce, nalijeme olej, dáme dvě lžíce domácí zavařeniny a přidáme vlažné mléko.

Tématické fráze: perník pernik recept hrníčkový perník s marmeládou perník na plech hrníčkový s jablky hrnickovy pernik nadýchaný hrníčkový perník pernik na plech recept na perník nadýchaný perník recept perník na plech nadýchaný nadychany pernik pernikova buchta recept pernik nadýchaný perník s jablky hrnkovy pernik domácí perník hrnickovy pernik s jablky. Tématické fráze: perník s marmeládou perník na plech s marmeládou vyborny pernik na plech pernik s marmeladou a cokoladou perník s marmeládou recept recept perník s marmeládou recept na perník s marmeládou babiččin perník s marmeládou výborný perník s čokoládou výborný perník perník s čokoládovou polevou perník z. U nás nejoblíbenější perník s domácí jahodovou marmeládou. Je jemný, vláčný, nadýchaný a velmi chutný.


Klasicky plním domácí jahodovou marmeládou , kterou si dělávám z jahod ze zahrady, ale pokud už nemám, tak ještě může být i povidla. Hlavně aby byla marmeláda nebo povidla trochu kyselejší, aby to s tou sladkým vhrchem dokonale ladilo. Jednoduchý recept na domácí perník , který se vždy povede.

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou nebo džemem. Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám! Také jsem pekla perník a je opravdu výborný a rychlý. Místo skořice jsem dala lžičku koření do perníku a pouze jednu lžíci rumu,medu jsem o dvě lžíce přidala. Nakonec jsem do těsta nastrouhala jedno jablko.


Potřela jsem marmeládou na linecké a polila hořkou čokoládou,večera se perník nedožil. Výborný perník s marmeládou. Malinové řezy s jogurtem a čokoládou. Jablečný řez s marmeládou. Mřížkový koláč s marmeládou.


Pudinkové růže s marmeládou - kynuté. Tvarohové koláče s marmeládou. Perník před pečením potřeme mlékem, aby nepopraskal. Trouba musí být předem vyhřátá.


Po zapečení zmírníme teplotu na 1°C.

Domácí perník po upečení můžeme potřít marmeládou , případně ozdobit šlehačkou. Po upečení jsem perník na vrchu potřela citronovo-limetkovou marmeládou (marksspencer)na to jsem dále natřela čoko. S medem též není potřeba šetřit. Stačí péct trochu s rozumem, a troud z toho mít nikdo nebude (dle předchozích komentářů).


Tématické fráze: výborny pernik výborný perník na plech pečený perník recept na domácí perník domácí perník recept na pečený perník výborný vláčný perník recept na výborný perník perník s čokoládovou polevou výborný perník recept perník na plech s čokoládovou polevou dobrý domácí perník domácí perník. Ve dvou miskách smícháme sypké a tekuté ingredience. Ty pak smícháme dohromady a vše šleháme ručním šlehačem, než je těsto hladké. Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca minut, podle trouby.


Zůstal poslední kousek a tak jsem si vzpomněla, že nahraji recept i pro vás, abych vás trošku podráždila mým výtvorem, se kterým jsem maximálně spokojená :) Škoda, že nezůstalo více kousků, ještě bych si dala ke kávičce. Perník s jablky a marmeládou recepty, které budete milovat. Perník můžete jíst třeba jako zdravou snídani nebo svačinu, pokud ho ale potřete domácí čokoládovou polevou, máte z něj rázem skvělý dezert. Jak na úžasnou jednoduchou měkkou domácí čokoládovou polevu?


Kluci v akci perník s marmeladou recepty, které budete milovat. Je rychlý, moc dobrý a doma ho mají všichni hrozně rádi. Ještě jsem o víkendu dělala perník. Základní hrnkový recept, který by ve vašem receptovém sešitu neměl chybět, tak si ho rychle zapište.


Tak jsem také nafotila.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky