čtvrtek 23. července 2015

Italský chléb chudých

Tradiční ‚ chléb chudých ‘ je dnes oblíbenou pochoutkou v luxusních restauracích. Itálii ale můžete zažít i doma – a náležitě si ji vychutnat. Chléb chudých zdobíme černými olivami napůl překrojenými, olivami nešetříme. Placky posypeme hrubou solí a snítkami rozmarýnu.


Lze použít i sušený, ale ne drcený prášek. Olivy, sůl a rozmarýn dlaněmi více zatlačíme do těsta a zalijeme trochou olivového oleje, aby se dobře smažily.

Tradiční chléb chudých je dnes oblíbenou pochoutkou v luxusních restauracích. Italský chléb Foccacia. Recept z Apetitu mě uchvátil. Rozhodně to musíte zkusit!


Provoní celý byt a nebudete se moct dočkat, až se do něj zakousnete. Focaccia (fokáča) je chléb chudých a pochází z Itálie. Na tuto část kurzu jsem se obzvlášť těšila.


Do té doby jsem ji nedělala a vždy, když jsem jí jedla, tak jsem ji milovala. Jedno z jídel, které jsem vařila byla focacia.

Je podobný těstu na pizzu, ale peče se silnější. Ochucuje se rajčaty, olivami, rozmarýnem, utřeným česnekem. My je máme nejraději čerstvé ke grilovanému masu a zeleninovému salátu. Tématické fráze: focaccia foccacia recept foccacia focacia fokacia italské pečivo italské pečivo recepty italská foccacia domácí italský chleba italské pečivo recept focaccia recept italský chléb -foccacia italský chléb s olivami recept na foccacia fucacio focacio focacia recept focaccia chleba se sýrem italskýchleba recept.


Oblíbený italský chléb , který se používá jako příloha k jídlům i jako základ n. Přitom jeho příprava je velmi snadná a rychlá i doma. Je to nečekaně jednoduché a rychlé. Voňavým kouzlem překvapíte každou návštěvu.


Postup V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Dnes už ho však servírují v mnoha restauracích buď jako přílohu k jídlu, a nebo právě. Domácí chléb s olivami a sušenými rajčaty.


Nutriční informace na 1gramů: 15g tuky 25g sacharidy 9g bílkoviny. Upéct domácí ciabattu, klasický italský chléb , není tak těžké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Přesvědčte se s naším receptem.


Tématické fráze: foccacia emanuel italský pizza chléb těsto na pizzu emanuel ridi pizza podle emanuela ridiho italský chléb foccacia focaccia těsto emanuel ridi testo na pizzu italský chléb italský chléb focaccia focaccia recept italsky chléb recept testo na focaccia pizza podle emanuela recept na foccacia foccacia ridi těsto na. Přečíst nebo stáhnout s. S olivovým olejem, bylinkami.

Kdo byl v Itálii, určitě si vzpomene na vynikající bílý chléb , který tam dávají snad ke všemu. Dnes si připravíme jeho variantu se sýrem cottage. Každý region v Itálii má svou vlastní verzi receptu. Ta focaccia dělá perfektní předkrmy, a je ideálně servírovaná s dipem. V současnosti se těší velké oblibě, a to nejen v italských restauracích, ale i při domácím stolování.


Majkl má rád tyto dva dipy: 1. Jedná se o variaci těsta na pizzu. Připravuje se z podobného těsta jako pizza, ale focaccia je oproti pizze vyšší a není tolik ozdobena. Může být s olivami, bylinkami (např. s rozmarýnem), cibulí, sýrem, rajčaty nebo na sladký způsob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky