středa 23. května 2018

Izolace potrubí proti zamrznutí

Topný kabel se nesmí instalovat na potrubí , která jsou ohřívána na více jak °C, jako je tomu např. Jako tepelnou izolaci nikdy nepoužíváme vrstvy větší jak mm. Příliš silná vrstva izolace může způsobit přehřátí topného kabelu.


Izolace na potrubí se však neinstaluje jen proti tepelnému úniku. Další důležitou vlastností je zabránění proti zamrznutí vody, což by mohlo vést až k. OKD až do 5mm průměru a tím znehodnocování izolačního materiálu proti zamrznutí chceme.

Pěnový polyetylen je také vhodný na ochranu venkovního vodovodního potrubí proti zamrznutí. S ochranou proti zamrznutí byste měli počítat už při stavbě domu nebo rekonstrukci. Nezapomínejte na kvalitní izolaci, a to jak trubek, tak šacht či vrtů.


Ty musí být tepelně izolovány polystyren či jiným druhem izolace , a to včetně poklopu. Vyhnete se tak zbytečným problémům s rozmrazováním vody v potrubí. Pokud je nebezpečí, že teplota vody ve vodovodních potrubích klesne pod °C, je nutné zajistit prevenci proti zamrznutí. Krátkodobě může zamrznutí zabránit izolace potrubí.


Samotná izolace však zamrznutí nezabrání, jen jej oddálí.

Podzemní rozvody je nutné izolovat, pokud neleží v nezámrzné hloubce. Venkovní teploty pod bodem mrazu způsobují zamrznutí vodovodního nebo odpadního potrubí v nemovitostech. Kvalitní tepelná izolace sníží potřebný výkon topného kabelu a současně i provozní náklady na ochranu potrubí proti zamrznutí.


Tam, kde by mohla izolace navlhnout je lepší použít nesavý materiál. Potrubní izolace z pěnového PE materiálu má výborný součinitel tepelné vodivosti i difuzního odporu. Je chemicky i mechanicky odolná a zdravotně nezávadná. Použití polyetylenu na izolaci trubek nahrává i jeho dobrá ohebnost.


Ochrana potrubí proti zamrznutí. Vodovodní potrubí nebo potrubní rozvody technologických linek jsou zpravidla proti mrazu chráněny tepenou izolací. Ale tepelná izolace sama o sobě nezábrání zamrznutí potrubí. Různé typy potrubních vedení mohou v zimních měsících způsobovat uživatelům nepříjemné problémy se zamrzáním, a to i přes svou zdánlivě dostatečnou tepelnou izolaci.


Na potrubí větších průměrů je potřeba výkon topného kabely spočítat v závislosti na průměru potrubí a tloušťce tepelné izolace. Aby potrubí nezamrzlo, je kromě topného kabelu nutné použít kvalitní tepelnou izolaci, která teplo z topného kabelu udrží na potrubí a zamezí zamrznuutí. Udržování požadované teploty media v potrubí Systémy udržování požadované teploty média v potrubí zajistí, že horká voda či jiné tekutiny v potrubí budou udržované na. Bez použití tepelné izolace kabel nedokáže potrubí proti zamrznutí ochránit.


Tepelná izolace musí být vcelku, v opačném případě je nutná kompenzace. V případě ochrany proti zamrzání dostačuje u běžných potrubních.

Když je potrubí vystaveno teplotám pod bodem mrazu, může dojít k jejich prasknutí, což může mít za následek závažné škody a narušení potrubí. Samoregulační topný kabel Raychem spolu s příslušnou izolací a inteligentními řídícími jednotkami. Izolujte potrubí proti ztrátám tepla, zamrznutí i pro odhlučnění Izolujte potrubí proti ztrátám tepla, zamrznutí i pro odhlučnění Ne vždy se podaří teplo vyrábět přímo v místě spotřeby a je nutné jej, nejčastěji v podobě horké vody, dopravovat teplovodním potrubím.


Topné kabely z této skupiny Protimrazová ochrana řeší pomocí integrovaného termostatu elegantně ochranu proti zamrzání potrubí. Proto doporučujeme instalovat na potrubí , v podmínkách kde není.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky