Recepty pro domácí pekárnu: Žitný chléb z kvásku. Lenka Rutteová Pokud jste fajnšmekři a pěstujete si doma svůj kvásek , případně jste jeho příznivci a kupujete si ho, jistě máte rádi kváskový chléb. Zkusila a dopadlo dobře, nakonec jsem kvásek podle návodu rozmíchala ve vodě, ostatní pří:,–(y dala dle zvyklostí do pekárny (vody méně, samozřejmě), a kvásek přilila až v okamžiku, kdy pekárna zachrochtala a dala se do míchání. Domácí pekárna nepatří k nejmenším spotřebičům a může zabrat poměrně dost místa na kuchyňské lince. Na druhou stranu není příliš pohodlné ji po každém použití schovávat a znovu vytahovat.
Pokud plánujete pekárnu trvale začlenit mezi spotřebiče, které jsou na očích, určitě vás budou zajímat také její rozměry a design. Pokud budete péci chléb pro více lidí, pak vybírejte pekárny s větším objemem. Díky svému zpracování a funkční výbavě je vysoce multifunkční. Zvládne upéct nejen voňavý domácí chléb nebo rohlíky, ale také umí obratně zpracovat těsta na pizzu, koláče, mazanec nebo čerstvé ovoce na marmeládu.
V pekárně Sana SmartBreadMaker lze díky možnosti nastavitelné teploty připravovat i domácí kvásek , sýry, jogurty apod. Zajímavým tipem je také pekárna Sage, která má nastavitelných uložitelných programů. Na co se zaměřit při výběru domácí pekárny? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.
Hodnocení produktu: (Perfektní) recenzí. Odložený start, Displej, 9W, Program bezlepkové pečení. Lahodný křupavý chléb včetně bezlepkového, výborný jogurt nebo těsto k přípravě dortu, to vše zvládne tato domácí pekárna snadno a rychle díky přednastaveným programům.
Nivou a česnekem od SvetluskaAutor: Svetluskasuroviny: 2ml piva 1ml vody lžíce oleje lžička soli 3g hladké mouk. Proč koupit pekárnu a jak vybírat. Takto postupujte po dobu celkem dnů, než bude kvásek hotov.
Při odebrání kvásku jej musíte vždy nasytit. Hladový kvásek poznáte tak, že klesne. Měl by chutnat nakysle a mít našedlou barvu. Recept na rohlíky pečené v domácí pekárně. Pokud vás někdy přepadou chutě na čerstvé rohlíky, využijte svou domácí.
Používáme žitnou mouku celozrnnou jemně mletou a teplou vodu (dá se použít i chlebová žitná mouka). Množství surovin je uvedeno, aby bylo jasné, jaké mají být poměry mouky a vody, můžete si kvásek udělat z menšího množství mouky. Zakládat kvásek je dobré do aspoň l sklenice! Omlouvám se paní autorce a jsem mile překvapen z nového typu pekárny pro pečení kulatéhbo chleba. To je ten správný stroj pro maminky k pečení chleba i ostatních pokrmů.
Pokud bude kvalita stroje zaručena pro časté používání,potom je to super. Snad se najde i tuzemský výrobce pro snadnější zajišťování servisu a náhradních dílů. Míchání těsta na chleba je. Nikdo, to fakt nejde vypěstovat kvásek v té pekárně. Musíš si ho udělat ve sklenici a pak s ním chleba v pekárně zadělat.
A ten kvásek klasicky přikrmovat v té sklenici. A škoda, že nebydlíme vedle sebe, já bych ti chlebík udělala na počkání a za Tvého dozoru v té pekárně a musel bys uznat, že je dobrý. S pečením chleba v domácí pekárně jsem začal před cca lety, kdy se objevily na trhu první pekárny, a udělám ho stejně kvalitní jako z pečící trouby s hnětením a kynutím, s tou výhodou, že pekárna má daleko menší spotřebu el. Sana pekárnu nabízíme ve třech variantách. Pekárna samotná a její programy jsou stejné, rozdíl je ve vybavení.
Ke každé pekárničce nabízíme domácí startovací kvásek zdarma. BASIC je mnohem levnější díky použití levnějšího materiálu – teflonu. STANDARD má již nerezovou nádobu a součástí příslušenství.
Umožňuje nastavit velikosti bochníku, má přednastavených programů a umožňuje i automatické vaření džemů a marmelád. Příprava čerstvého chleba je velmi jednoduchá. Stačí vložit integrience, naprogramovat a domácí pekárna udělá vše za vás.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.