středa 5. října 2016

Pohankový chléb

V míse nasucho smícháme kg pohankové mouky Šmajstrla (pohanková mouka bílá-MB,nebo pohanková mouka celozrnná-MC. Můžeme namíchat obě v poměru 250g MB a 250g MC) lžíce neochuceného psylia. Tématické fráze: pohankový chléb pohankový chléb pohankový chléb recept pohankovy chleba recept na pohankový chléb recept na pohankový chleba pohankovy chleba recept pohankový domácí chleba pohankovy chleba z psyllium recepty. Tento recept na bezlepkový chléb je u nás doma oblíbený a mají ho rádi i členové rodiny, kteří jedí normální pečivo.


Recept neobsahuje koupené namíchané bezlepkové směsi ani žádné přidané škroby a cukr. A navíc díky koření skvěle voní! Chci se zeptat, jestli by nešlo pohankový chléb vytvořit s klasickým kváskem, dá se nyní koupit i sušený bezlepkový, kdo nemusí, šel by použít i žitný?

Možná by tento pohankový obohatil o nějaké (kynutím vytvořené) blahodárné látky. Kdo má jako já domácí pekárnu, tak to má snadné - suroviny nahází dovnitř, zapne program na pečení a víceméně má vystaráno. Já během míchání jen kontroluji těsto a případně přidávám mouku nebo vodu dle potřeby - zde jsem dosypávala opravdu dost mouky (v původní receptu bylo celkem 500g, já rozhodně musela přidat), takže třeba nemusíte dávat na začátku.


Pohankový chleba recepty, které budete milovat. Výborný chléb s pohankovou moukou - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.


Skoro ani nepoznáte, že není z pšeničné mouky, nedrobí se, je vláčný a měkký.

Vydrží měkký - dny. Příprava trvá minimálně - hodin. Ahoj, dnešní receptové video je o chlebíku.


Je bezlepkový a dá se dělat na hodně způsobů, takže můžete mít každý týden jiný chleba. Do sypkých surovin postupně zamíchejte vlažnou vodu. Těsto míchejte po dobu -minut tak, abyste dosáhli konzistence těsta na bábovku. Zadělávací mísu překryjte alobalem nebo pokličkou a umístěte na teplé místo (nejlépe - oC) na hodin.


Troubu předehřejte na 2oC. Připravené těsto vyklopte do předem nahřáté zapékací mísy, přiklopte pokličkou a. Zkoušela jsem víc receptů, ale nakonec vyhrál tento. A to díky rychlosti, snadnosti a hlavně chutnosti. Já osobně dělám chléb z pohankové mouky, ale můžete chléb vyrobit přímo z pohanky. Pohanku většinou konzumujeme v podobě přílohy nebo snídaňové kaše.


Tento mix na žitno- pohankový chléb se semínky vznikl vlastně shodou okolností. Původní záměr byl upéct celožitný chleba, ale žitná mouka mi prostě při zadělávání došla, stejně jako vločky (byla jich jen hrst). Takže bezmyšlenkovitě jsem dosypala pohankovou mouku a spoustou semínek tak, aby toho bylo půl kilogramu. Tento chléb není můj výmysl, ale už ho chvilku peču a stihla jsem něco vychytat.


A jelikož vás tento recept poptávalo opravdu hodně, rozhodla jsem se sepsat své poznatky, včetně receptu, do samostatného příspěvku.

Chléb pečeme asi - minut, špejlí zkontrolujeme, zda je chléb už hotový, vyndáme z trouby, vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout. Bezlepkový pohankový chléb po vychladnutí nakrájíme a podáváme podle chuti k různým pokrmům. Dakujeme za zverejnenie receptu. Chlebik som piekol uz asi krat a velmi chutil.


Ano, niekedy moze ostat vo vnutri trosku vlhky,ale je to podla pouzitia muky a mnozstva vody. Pridavam este kopec semiacok – dynove,sezam,slnecnica a podobne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky