Pokud vlastníte domácí pekárnu, upečte si v ní třeba klasický bílý toustový chléb. Báječný je i jemný toustový chléb s kurkumou, který je díky smetanovému jogurtu nádherně vláčný. Když budete péct toustový chléb v troubě, neobejdete se bez vyšší obdélníkové formy. Což takhle si připravit domácí toustový chléb ? Pro mě určitě byla, protože ke kynutí a pečení chleba mám velký respekt a vždycky si musím těsto pečlivě ohmatat a popřemýšlet nad ním, jestli je dostatečně pevné nebo naopak tekuté atd. Jen drobné úpravy a chléb je na světě.
Těsto bylo od začátku nádherné, hebké, lesklé krásně poddajné a věřte, že základem úspěchu je čas. Dejte těstu čas, dvojí kynutí a odvděčí se vám opravdu vřele. Lidé se v posledních týdnech soustředí na domácí pečení daleko víc, než tomu bylo dřív. Proto je nám jasné, že každý recept v tomto duchu jistě oceníte. Domácí toustový chléb je fantasticky nadýchaný a hebký.
Do hrnku dáme vodu, ČL cukru a droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek, cca 5-minut. Do mísy kuchyňského roboru s hákem na hnětení (nebo ve větší míse) přidáme mouku, vyhloubíme uprostře přidáme vejce, mléko, zbytek cukru, máslo a kvásek. Krok 1: Mouku prosejte do velké mísy.
Sůl a cukr nasypte na jednu stranu mouky, droždí na druhou. Přidejte na kousky nakrájené měkké máslo a asi 2ml mléka. Frantiska: Františko nevím, jestli nebude ten chlebík sladký, v tom mém je cukr jen aby nakynulo droždí. Pekárnu zavřeme, nastavíme program TOUSTOVÝ (3:hod) a máme hotovo. Pokud nechceme kůrku tmavou, vypneme pekárnu minut před koncem programu.
Toastový chléb z domácí pekárny si zamilujete a už nikdy nesáhnete po kupované náhražce. Musím dát za pravdu tomuto názvu, chléb vážně nemá chybu. Včera mi přivezli pekárnu Eta Siesta a max.
Zkušebně jsem udělal chléb ze směsi a byl výborný. Dnes ráno jsem udělala tento a je vážně supr. Program jsem zvolila toustový , jak zde bylo psáno. Jednoduchý recept na vláčný bílý toustový chléb se sytě zlatou křupavou kůrkou, který se už po prvním upečení stane stálicí ve vaší kuchyni.
Když jednou domácí houstičky ochutnáte, už nikdy nebudete chtít ty z obchodu zavřít galerii. Galerie Domácí housky, toustový i podmáslový chléb. Variací na tento vynikající chléb je nespočet, experimentovat se dá s různými druhy mouky (výborná je pšeničná chlebová, žitná, špaldová), dovnitř těsta se mohou přidávat nejrůznější přísady (semínka, vločky, ořechy, bylinky i koření, ale i slanina, česnek či cibulka) a pohrávat si tak s výslednou chutí. Milá Maškrtnica, děkuji za recept. Prostě prima dobrý toustový chléb na úrovni na rozdíl od těch obvyklých prodávaných.
Dělala jsem napůl z polohrubé bílé a jemně mleté celozrnné špaldové. Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Kupovaný chléb většinou obsahuje konzervanty a další přídavné látky a vydrží podezřele dlouho. Celozrnný toustový chléb Ingredience.
Chléb můžete upéct jen s popraškem mouky, ale můžete ho před nebo po pečení posypat například mákem, semínky nebo kořením. Pro sypání semínky nebo kořením musíte chléb nejprve potřít mlékem, máslem nebo olejem, aby tyto přídavky na chlebu držely. Z tohoto množství vyjdou dvě veky, každá o váze cca 3g. Jindy celý objem těsta jednoduše vložím do formy na biskupský chlebíček, kterou jsem předtím vyložila pečicím papírem.
Upeču si tak měkoučký celozrnný toastový chléb. Domácí celozrnná veka nebo toastový chléb krásně voní, střídka je kyprá a měkká. Pro hnětení těsta jsem využila domácí pekárnu, můžete samozřejmě použít kuchyňský robot, elektrický šlehač s hnětacími metlami nebo prostě lidský pohon – mísu a vařečku.
V prvním kroku smísíme prosátou hladkou mouku s vodou. V domácí pekárně dáváme dolů tekutiny a až na to mouku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.