Záleží na tom, co budete na háčky věsit ( jak těžké věci) a jaký průměr má trubka nebo hůl, na kterou budete háčky navěšovat. Vyrábíme pomůcky k uzení masa : HÁČKY DO UDÍRNY - nerezové háčky různých tvarů a velikostí do Vaší udírny. PROŠÍVACÍ JEHLY - nerezové jehly různých velikostí k prošití masa a navlečení provázku na zavěšení. NAKLÁDÁNÍ MASA NA UZENÍ.
Háky na maso, nerezové háčky na maso, háčky na uzení masa , manipulační háky - řeznické háčky na maso se dříve používaly především v prodejnách maso - uzeniny k zavěšování a vystavování zboží. To je ovšem dnes z hygyenických důvodů zakázáno.
Pokud hledáte vhodný háček pro rybu nebo maso, jste zde správně. Nabízíme nejširší výběr háčků na ryby. Uzení na háčcích je oproti roštům vhodnější zejména pro lepší obklopení masa nebo ryby kouřem a kvalitnějšímu prouzení. Uzení masa patří mezi tradiční podzimní kratochvíle.
Není se čemu divit, jelikož teploty pomalu klesají dolů, což nahrává jak nakládání masa , tak i samotnému uzení. Domácí nakládání masa na uzení je poměrně velká alchymie, jelikož každý z nás má jiný recept vedoucí k zaručeně vynikající pochutině. Pokud patříte mezi uzenáře začátečníky, jistě potřebujete několik dobře mířených ra které vám pomohou v případě nakládání masa na uzení.
Nakládání masa není nijak náročné.
Vše je sice zdlouhavé, ale výsledek stojí za to. K uzení zásadně používám maso bez kosti. Potom maso uložím do připravené nádoby a to těsně na sebe. Toto maso překryji bukovou deskou a zatížím. Maso stále kontroluji čichem a po týdnu maso otáčím.
This feature is not available right now. Please try again later. Nerezové háčky na zavěšení masa v udírně. Vyrábíme různé typy (uzenářský háček, S háčky , trojháček) a velikosti. Vyrobeno z kruhové nerezové ocele o různých průměrech (- mm) - číslo před lomítkem v názvu výrobku.
Zejména v případě uzení masa je totiž třeba klást opravdu velký důraz hlavně na jeho správné nasolení. Jde v podstatě o alfu a omegu celého tajemství při naložení masa určeného k uzení. Martin Zvolánek Nasolování masa na uzení provádíme buď kuchyňskou solí nebo rychlosolí tzv. Poměr soli je - tzn. Pragandou nebo řeznickou solí.
Lák na zalití 130g soli na 1litr vody. Používá se také na jatkách a výrobnách k odvěšování kusů porcovaného masa. Vyrobeno z nerezové kruhové ocele o různých průměrech ( - mm) - číslo před lomítkem v názvu háčku.
V ohništi se rozdělává oheň, přikládá dřevo na uzení a reguluje se zde teplota, typ a množství kouře. Udící komora by velikostně měla odpovídat množství masa , které máte v plánu vyudit. Užitečnými pomůckami pro domácí uzení jsou teploměr do udírny, kleště na obracení masa (udíte-li na roštu), ochranné rukavice.
Konzervační princip uzení spočívá ve vystavení masa účinkům kouře. Kouř maso jednak vysušuje a současně na něm vytváří ze svých složek vrstvu, která maso chrání před napadením mikroorganismy. Mimo to dostávají výrobky charakteristickou vůni a chuť.
Skladovatelnost masa závisí především na délce uzení. Malé udírny jsou vhodné pro uzení ryb, klobás nebo sýrů, dají se snadno přesouvat, jsou vhodné na zahradu, nebo do kempu, Většinou jsou vybaveny grilovacím roštem s hliníkovým víkem. V podstavci je umístěn hořák a palivové zásobníky ( na líh, či hořlavou pastu). Společnost Herold řeznické potřeby s. Nepostradatelné háčky a háky do Vaší udírny nebo k přemisťování masa ve větším množství.
Vyberte si manipulační háky na přitahování masa nebo háčky na pohodlné zavěšení.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.