čtvrtek 27. října 2016

Indukční vaření škodlivost

Každá moderní žena v domácnosti sní o takové inovační akvizici, protože poskytuje příležitost vyrovnat se se základními funkcemi vaření a současně šetřit čas. Samotný princip práce při vaření je spojen s ohříváním kovových nádobí v důsledku indukčního víru nebo průtoku. Deniso, tu škodlivost zdraví samozřejmě chápu na různých úrovních. Dále jestli tyto elektromagnetrické vlny nejsou škodlivé lidskému.


Vaření na indukční desce je z tohoto hlediska zcela bezpečné. Osm let jsem vařil na indukční , varné desce (radostně, jak to šetří čas). A nevíte, zda není škodlivá i indukční. Výkon vařiče lze upravit tlačítky s vyobrazením šipek.


Samozřejmě, v závislosti na modelech a firmách, různé desky mají řadu funkcí, které pomáhají při vaření. Například jako časovač, automatické vypnutí a tak dále. Jak snížit škodlivost indukční desky. Bohužel si málokdo uvědomí, že magnetická pole -mimo jiné biologické účinky- indukují v těle podle poměrně známých fyzikálních.


Výhody indukční varné desky Rychlost a energetická úspora. Protože indukční vaření ohřívá přímo dno kovových nádob, ztráty při přechodu tepla jsou minimální a vaření je velmi rychlé a úsporné. Díky přesné teplotě totiž nejenže dokonale připravíte steak, rozpustíte čokoládu na pečení či udržíte jídlo teplé až do servírování, ale také můžete indukční desku použít k vaření sous-vide, tedy dlouhém vaření při konstantní teplotě, nebo třeba k šetrnému rozmrazování.


Některé desky mají dokonce. Jestli je vaše stávající. Dnešní trend se nese v duchu propagované zdravé stravy s minimalizací tuků a solí. Abychom skutečně dbali na to, že si připravíme zdravou stravu bohatou na spoustu živin a minerálů, neměli bychom zapomínat na samotnou skladbu stravy, ale také na její přípravu. Kvalita nádobí ovlivňuje kvalitu připravované stravy.


Ultrarychlé a přesné vaření na indukci. Odbíhání do obchodu vám proto při vaření nedoporučujeme. Bezpečnější, rychlejší a čistší vaření , to učarovalo všem majitelům indukčních varných desek.


I když profesionálové dávají stále přednost plynovým varným deskám, české domácnosti se pomalu orientují na indukční vaření. Většina těch, co vyzkoušeli rozdíl mezi vařením na plynu a na indukci, dává přednost právě vaření na indukční desce. Pokud magnet drží, nádobí je indukční. Symbol indukčního vaření (spirála) Jak vybrat správnou sadu pro mou indukční varnou desku.


Určitě hned nekupujte celé. O vaření pomocí indukce se nějak nezajímám. Ale z pohledu přírodních zákonů je to jednoduché - silné vířivé proudy a magnetické pole, ocelová nádoba se chová jako závit cívky, je feromagnetická a má slušný elektrický odpor, proto se zahřívá, toť princip, proč to nádobu ohřívá (zpětně od nádoby také tu desku, na níž nádoba stojí). Indukční varné desky jsou výrazným zdrojem zejména vysokofrekvenčního magnetického pole, o jehož biologických účincích toho není příliš známo.


Rozdíl mezi sklokeramickou a indukční deskou může být o dost větší, než se na první pohled zdá. Náš průvodce vám poskytne nejdůležitější informace, které oceníte při výběru indukční či sklokeramické desky, a také vám poradí ohledně čištění i zapojení varné desky. Pořiďte si hrnce na indukci a věřte, že pocítíte rozdíl. Princip je ten, že elektrický proud prochází spirálami ve sporáku a vytváří elektromagnetické pole, které se díky indukčnímu nádobí mění na silný zdroj energie. Díky tomu je vaření na indukci rychlejší a úspornější.


Indukční desky elektrických sporáků nabízí mnoho praktických výhod. Kombinace sporáku na vaření a trouby na pečení je na trhu k dostání v několika variantách. Existuje sporák i trouba na plyn, také je možné koupit obojí na elektřinu či pořídit kombinaci plynového sporáku a elektrické trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky