čtvrtek 12. září 2019

Mléko do kávy

K dochucení kávy nabízíme také mléko , zahuštěné neslazené mléko , smetanu a instantní smetanu. Smetanu do kávy můžete volit podle obsahu tuku. Smetana je k dostání i jednotlivě porcovaná.


Jak našléhat mléko do kávy ? Každý, kdo má alespoň trochu rád kávu ví, že espresso, capuccino či latte se neobejdou bez skvěle našlehaného mléka. Když si připravujeme kávu doma, tak většinou neřešíme, jakým způsobem do ní dáváme mléko.

Naučíme vás si vybírat do kávy mléko tak, abyste „nezabili“ její chuť, ale spíš ji podpořili, maximálně decentně zjemnili. Některé druhy mléka se ke kávě vůbec nehodí, zatímco jiné podporují jeho chuť,“ říká Luboš Martínek, šéfbarista CrossCafe. Trvanlivé mléko Tatra - plnotučné, l, tuku Skladem Výborné české plnotučné mléko pro přípravu chutné kávy.


Ideální pro šlehání mléka do cafe. Pokud si ale chcete připravit naopak pěnu ze studeného mléka, nic Vám ji neudělá líp jak shaker na studené mléko Hario. S jeho pomocí vykouzlíte fantastickou pěnu do kávy , či jiných mléčných pokrmů. Na nějakou dobu zcela vynechávám mléčné výrobky, jenže bez kafe si den moc představit neumím a samotné bez zředění mi nechutná.


Existují také shakery na šlehání mléka, které se výborně hodí pro přípravu ledové kávy , protože v nich lze našlehat mléko za studena.

Při šlehání mléka s pomocí ručních napěňovačů doporučujeme mléko trochu ohřát, bude se vám lépe šlehat. Jedna rodilá Portoričanka s rodinnou tradicí pěstitelů a exportérů kávy do Ameriky a Španělska dokonce doporučuje – když už to musí být – nejprve předehřát mléko či smetanu a do ní vlít uvařenou černou kávu. My jako rodilí kávoví „turci“ se určitě necháme poučit. Ale třeba si uvědomíme, že stojí za. Najpredávanejšie v kategórii Mlieko a smotana do kávy Najpredávanejšie v kategórii Mlieko a smotana do kávy.


Mléko si i nadále zachovává svou sladkost, avšak ze zkušenosti v kavárně víme, že takové mléko do značné míry překrývá a unifikuje původní chuť kávy , jinými slovy, cappuccina z něj budou velmi sladká, avšak s různými druhy káv od sebe k nerozeznání. UHT mléko má také tendenci mnohem rychleji tvořit na hladině. Podľa Dušana klesá povedzme kvalita mlieka a nie každé sa hodí do kávy. Ak si však dokážete zohnať „domáce“, alebo čerstvé „bio“ mlieko a nemáte laktózovú alebo caseínovú intoleranciu, tak by som ho v adekvátnom množstve 1-mliečnych nápojov úplne v pohode zaradil do zdravej životosprávy,“ tvrdí.


Cappuccino se připravuje z jedné dávky espressa a horkého mléka do šálku o objemu 150–1ml. Původní cappuccino má tři vrstvy, a to espresso, horké mléko a našlehanou pěnu. V současnosti se mléko často šlehá do mikropěny, která tvoří jen jednu vrstvu. Obávám se, že také v případě, kdy máte problém se žlučníkem, či dokonce slinivkou, je pití černé kávy stejně jako kávy s mlékem docela hazard. Ne, ani já nemám obavy, že by přídavkem mléka do kávy vznikaly rakovinotvorné látky.


Studené mléko Výhodou je rychlost. Vyndáte mléko z lednice a šup s ním do kávy. Ti, kteří pijí kávu raději vlažnou, toto ocení.

Ale pokud chcete prodloužit posezení nad hřejivým šálkem, tak určitě věnujte minutku ohřátí mléka. Elektrické šlehače na mléko do kávy patří k nejvhodnějším způsobům přípravy mléčné pěny. Vynikající mléčnou pěnu připraví elektricky poháněný šlehač v nádobě, která může být ohřívaná zabudovaným topným tělesem, nebo pomocí indukce. Přístroj má nerezovou metličku. Uživatelé ocení zejména snadné čištění.


Napájení je na baterie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky