středa 1. listopadu 2017

Kde si nechat namlít kávu

Pokud si nechcete mixér zničit, rozhodně v něm nemelte kávu každý den. A ať vás ani nenapadne snažit se mlít zelenou kávu. Její zrnka jsou o poznání tvrdší a čepele mixéru byste mohli zničit už po prvním mletí. Pokud nemáme možnost namlít si kávu doma vždy čerstvou, je nejlepším řešením nechat si umlít zrna přímo u obchodníka nebo v kavárně, kde si je kupujete. Vždy by Vám měli nabídnout hrubost dle vašeho oblíbeného způsobu přípravy.


Nikdy si nenechávejte připravit velké množství. Aby si káva zachovala všechny. Už jsme si řekli něco o tom, jak poznat kvalitní zrnkovou kávu a kde ji koupit.


V tomto díle naší série článků se podíváme na to, jak zrnka umlít, aby vaše káva měla co nejlepší chuť. Jak umlít kávu bez mlýnku. Nic nevoní tak krásně jako aroma čerstvě namleté kávy. Dokonce i lidé, kteří nemají rádi kávu , milují její vůni. Namlít kávu je samozřejmě ideální těsně před její přípravou, ale pokud nemáte k dispozici mlýnek na kávu , rádi Vám kávu ZDARMA nameleme.


Ať již budete kávu mlít samy nebo si ji necháte umlít od nás, připravili jsme pro Vás přehled jak by měla být káva namleta pro konkrétní druhy přípravy. Obvykle je potřeba mít vlastní mlýnek a kupovat tedy zrnkovou kávu , která se rozhodně skladuje lépe než mletá. To samé platí pro plně automatické kávovary. Ty si dokáží kávu nejen samy namlít a uvařit, ale samy se i vyčistí. Podle čeho kávu vybírat.


Kávové zrnko je jedinečné svým obsahem aromatických látek. Je lepší nechat si kávu namlít od prodejce? Vždycky je lepší umlít si ji před přípravou doma. Ale spoustu lidí tu možnost nemá.


Dá se to udělat tak, že to namelete v prodejně a pak rychle spotřebujete. Hlavně si dejte pozor na to, na jakou přípravu si kávu necháváte namlít. A prodejce o tom informujte. Predstavujeme vám niekoľko pražiarní po celom Slovensku, ktoré pražia len výberovú kávu z aktuálnych zberov, priamo od farmárov.


Nový klip k desce Anjelska dan. Jen z kvalitních kávových zrn můžete uvařit dobrou kávu. Správná káva by měla být upražena do měsíců od sklizně, po upražení by se měla ideálně umlít do dnů a po umletí spotřebovat do minut. Nabízíme Vám možností jak si namlít naší kávu : celá zrna, překapáváná káva, french press, espresso, moka a turek.


Níže naleznete námi nabízené druhy mletí u kávy a jejich výhody, nevýhody a co vše potřebujete na přípravu kávy. Každé mletí má jinou hrubost a je vhodné pro jiný přístroj či přípravu kávy. Ideální je kávu mlít až těsně před přípravou, nemáte-li však jinou možnost, nechejte si ji namlít v obchodě.


Další rada zní: Nekupujte nejlevnější kávu v supermarketech a vyzkoušejte také tu v kavárnách, pražírnách či specializovaných prodejnách. Pořídíte zde kávu mnohem vyšší kvality. Pro dokonalé espresso je důležité kávu správně namlít a upěchovat v páce. Jen tehdy, když se trefíte do zlatého středu, vychytáte správnou dobu extrakce (doba, po kterou teče káva z páky kávovaru) a tím také ideální objem kávy v šálku, bude výsledkem opravdu dokonalé espresso, které má všeho tak akorát. Nezaměnitelné aroma čerstvě umleté kávy rychle mizí.


Je dobré nechat si hrubá zrnka namlít a kávu zkonzumovat do měsíce. Když kupuješ mletou kávu , je dobré vědět, kdy přesně byla umletá. A ještě lepší je, když investuješ do mlýnku a kvalitní kávu si pak sama umeleš doma.


Poradíme, jak si doma správně připravit kávu z french pressu. Víte, že zrnka musíte namlít více nahrubo? Pořiďte si kvalitní mlýnek na kávu Tefal v nové sběr.


Klíčem je kvalita kávových zrn a čerstvost jejich namletí. Většina dnes dostupné kávy je postižena pesticidy. Káva, která je namletá dlouhodobě dopředu, bývá často doslova zkažená.


Hrubost mletí má na výsledné chuti espressa velký podíl. Příliš nahrubo namletá kávová zrnka zapříčiní, že voda proteče příliš rychle, espresso je slabé, světlé a má řídkou cremu, je podextrahované. Aroma drží lépe v zaoblených šálcích, z otevřených dříve vyprchá. Typické české espresso (a uvozovky jsou tu namístě) má až 1ml tekutiny.


A to je samozřejmě chyba: pokud si chcete dopřát větší kávu , můžete požádat o americano nebo si ke skutečnému espressu vyžádat v kavárně ještě konvičku horké vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky