pátek 10. listopadu 2017

Jak udelat sushi

Jak připravit dokonalé sushi u vás doma? Máme pro vás kompletní videonávod na přípravu sushi , který jsme pro vás natočili ve spolupráci se školou vaření Chefparade. Podle tohoto návodu dokáže připravit sushi opravdu každý! Naučíte se druhy sushi - nejznámější Maki sushi , oblíbené obrácené rolky Uramaki sushi a. Ahoj připravily jsme si pro vás s mamčou video.


Pro ty co neví jak si udělat sushi ,tak tady máte lehký a rychlý návod :) Doufám že vám pomůže. Díky za lajky,odběry a případně i. Videonávod ako pripraviť sushi doma, rýchlo a jednoducho. Maki sushi , Uramaki sushi a Nigiri sushi - spolu s predstavením potrebných ingrediencií. Všetky ingrediencie si môžete zakúpiť. Jak udělat sushi řešíme na Jíme Jinak.


Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví. Začněte online kurzem zdarma. Narazila jsem totiž na blog Sushiqueen, o tom, jak správně připravovat sushi rýži. Z něj vycházím tak nějak dodnes, v podstatě se jednalo o moc pěkné shrnutí informací, které jsem našla v jiných návodech. Rýži na sushi už jsem takhle připravovala doma nevímkolikrát, ohromně mi chutná.


V současné době je pak velice oblíbeným pokrmem. Panuje ale představa, že si sushi můžeme dopřát pouze v restauraci, protože jeho příprava je velice složitá. Avšak nemusí tomu tak nutně být, ano jistě, to. Nachystáme si sushi řasy (nori). Dále k ruce utěrku, nůž a mísu s ledovou vodou.


Plát řasy si nejlépe rozpůlíme podélně, začátečníci a ti, co mají rádi sushi mohutnější, mohou nechat plát celý. Položíme lesklou stranou na rolovátko, spodní kraj ke spodnímu kraji. Navlhčíme ruku ve vodě, nabereme hrst rýže. Správně připravená rýže je prvním krokem k úspěchu. Měla by být přiměřeně lepivá, ale zároveň načechraná.


Rýže má zásadní vliv na konzistenci sushi , což jak už víte je jedním ze základních předpokladů toho správného sushi. Budete potřebovat: sushi rýži, rýžový ocet ochucený cukrem a solí v poměru 6:4:Příprava rýže Nejprve si odměřte objem. S jeho pomocí zvládnete snadno připravit lahodné roládky plněné úžasnými přísadami.


Spousta lidí je toho názoru, že příprava sushi doma a vlastníma rukama je takřka nemožná. Klasické sushi (suši) se dnes těší velké oblibě, narazit na něj můžete na řadě míst. Pro někoho je výtečným obědem, pro jiného lehkou svačinkou. Nezáleží na tom, jestli bude rýže svinutá do válečků a obalená mořskou řasou, či bude jen ležet jako podklad v malé misce a ostatní ingredience narovnáme na ni. Vždy musí být uvařena správně, podle tradičního japonského receptu.


Poradíme vám, jak rýži na sushi uvařit. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Sushi se stalo módou na celém světě. Po sushi se netloustne, perfektně vypadá a jelikož se nejedná o teplé jídlo, výborně se hodí i do nynějšího teplého počasí.


Jako rodilý Japonec jsem se rozhodl vám napsat jednoduchý návod na přípravu, takže to může každý z vás zkusit! Se sushi je to jako se vším, co není nudné a fádní. Jedni ho milují, jiní ho ochutnali jednou a řekli si, že už nikdy víc. Rozhodně to není pokrm, k němuž je možné mít neutrální vztah. Jeho milovníci vědí, že je pekelně dobré.


A s jeho odpůrci se shodují v tom, že je příšerně drahé. Existuje pouze jediný způsob přípravy. Pokud se přidá citrón, tak nelze tento pokrm nazývat Sushi. Vím, že je to maličkost ale jde o princip. Znám Japonce žijícího částečně v čechách a vím jak jsou na tohle háklivý.


Zapamatujte si jedno – sushi , to je především rýže. Pro našince to může být trochu matoucí. Běžná příloha, kterou na talíři už ani moc nezkoumáme se při přípravě tradičního japonského pokrmu dostává do středu pozornosti. Naznačuje to i samotné slovo sushi , které v doslovném překladu znamená kyselá rýže.


Krevety na sushi je nejlépe uvařit. A to v mírně osolené vodě. Vařit dávejte krevety vyloupané a zbavené střívka, viz popis v boxíku jedna.


Doba varu je asi minuty – dokud krevety nezrůžoví. Vody k vaření stačí málo, jen tak, aby byly všechny klevety ponořené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky