pondělí 14. ledna 2019

Druhy kávovarů

Kávovar je přístroj sloužící k přípravě espressa. K tomu dochází pod vysokým tlakem, díky kterému je horká voda protlačena přes namletou kávu. Bez kvalitního kávovaru nelze připravit kvalitní espresso (samozřejmě ani bez kvalitní kávy).


Snad nejznámnějšími výrobci kávovarů jsou např. Téměř každý kávovar tohoto druhu je vybaven parní tryskou (pro přípravu mléčné pěny).

V této ceně lze pořídit všechny druhy kávovarů. Levné domácí pákové modely začínají někde u cca tisíc korun, automatické pak na hranici tisíc korun. Zde najdete taky všechny varianty kávovarů. Nad tisíc začínají modely pro náročnější „publikum“.


Na trhu můžete v současnosti najít tři hlavní skupiny kávovarů. Nejlevnější kávovary zvládají uvařit pouze klasické espresso či lungo. U těchto kávovarů se budete muset obejít bez přípravy mléčných nápojů jako například latte či cappuccino.

Díky dvojici tlaku a svatojánského chleba kávy příznivě s jejich protějšky, včetně podle typu kapkové kávovarů. Na první pohle existují určité podobnosti mezi nimi. Opravdu, v obou kávovarů ohřátá voda dosažení stavu páry prochází zhutněné kávy vrstvy.


Ale díky tlaku, který je vytvořen v kávovaru kávy je. Podle toho se rozhodněte, zda pro vás přístroj na kapsle (zdomácněl mu název espresso) nebude příliš drahý. Také se zajímejte, jaké druhy kapslí výrobce nabízí (většinou se jedná o různě silné aroma a odlišnou chuť). Počítejte také s tím, že některé kapsle koupíte jen ve speciálních prodejnách, jiné.


Kromě jednoduchých pákových kávovarů vyrábí i speciální a funkčně vybavené plnoautomatické kávovary s jedinečným stylem a elegancí. Jestliže připravujete různě velké druhy kávy, oceníte nastavitelnou výšku výpusti. S tou se také setkáte u všech kávovarů v našem srovnání. Pěnění mléka: automatické.


Přístroj postrádá parní trysku. Mléko tedy nelze našlehat manuálně, ale musíte se spolehnout na automatickou přípravu. Druhy kávových nápojov. Pri výbere kávovaru nás samozrejme zaujíma aj to, na akých nápojoch si budeme môcť pochutnať.


Ak sa neuspokojíme len s najklasickejšími nápojmi, určite to zúži náš výber.

Pri pákových kávovaroch nečakajte nič extra. Sú určené poväčšine na prípravu práve klasických nápojov ako je. Pro některé kapslové systémy, typickým představitelem je např. Nescafé Dolce Gusto, neexistují alternativy, takže pokud vlastníte některý z kávovarů Dolce Gusto, budete do něj muset vždy kupovat pouze originální kapsle Nescafé.


Opačným případem jsou například kapslové systémy Lavazza Espresso Point anebo. Jestliže se právě rozmýšlíte, jaký si koupit kávovar, máme pro vás přehled typů a důležitá kritéria podle kterých jej vybírat. Střední skupinou jsou kávovary, které z kapslí připraví mléčné.


Káva patří k velmi oblíbeným horkým nápojům a mnozí z nás si neumí představit den bez šálku voňavé kávy. Před tím, než se rozhodnete, jakou značku kávovaru si pořídíte, zapřemýšlejte nad tím, jakou kávu chcete pít. Jste vyznavači klasického espressa nebo rádi experimentujete s příchutěmi a nápoji s mlékem? Podle toho, k čemu se více přikláníte si můžete vybrat ze druhů kávovarů. Výhodou kapslových kávovarů je to, že jsou poměrně levné.


Cena vám však bude dopočítávána na jednotlivých kapslích, ty jsou totiž drahé poměrně dost. Cena jedné kapsle vás vyjde nejčastěji od osmi do deseti korun. Tyto kávovary jsou však velmi jednoduché na údržbu, příprava kafe vám nezabere ani pár minut. ZÁKLADNÍ DRUHY KÁVY Espresso, Macchiato, Cappuccino, Caffè Latte, Flat White, Americano a Long Black. Vše o kávových nápojích čtěte v článku.


Jak vybrat správný kávovar aneb druhy kávovarů II. Publikováno od Kamila Spoustov á. Kapsle do kávovarů představují snadný a rychlý způsob přípravy chutných nápojů. Výrobci se předhánějí v rozmanitosti chutí, takže si vybere každý. Ať už máte rádi cappuccino nebo třeba laté, na své si přijdou všichni milovníci kávy.


Díky plnoautomatickému kávovaru PrimaDonna Elite Experience si teď připravíte ledové espresso přímo u vás doma. S mlékem i bez, stačí jen přidat led do speciální karafy a vychutnat lahodnou našlehanou kávu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky