Sušené ovoce zažívá doslova boom. Je možné přidat trochu vody, aby se mixér rozběhl). Zde je postup na sušení švestek v troubě. Sundáme z ohně, necháme trochu vychladnout a vmícháme med (nevmíchávejte ho do horké tekutiny, jinak med ztratí své pozitivní vlastnosti) a na konec přidáme trochu zázvoru.
Nápoj ze sušeného ovoce odložíme do chladu, rozhodně nejlepší je ho nechat trochu postát, chuťově je nejlepší asi až po dvou dnech. Podrobný návod na sušení ovoce , zeleniny a hub.
Uvedené časy sušení u jednotlivých surovin jsou pouze orientační – sušení může trvat kratší i delší dobu. Doporučené teploty nepřekračujte. Pokud si přejete, aby byl výsledný produkt raw, nastavte teplotu na max.
C a prodlužte dobu sušení. Ploda nejprve venku předsušíme a pak je v troubě dosušíme. Při jejím používání je nejlepší řídit.
Aby se sušení plodů s voskovým povlakem neprotáhlo (například fíků, švestek, borůvek či hroznového vína), ponořte je na minutu či dvě do horké vody a následně je opláchněte vodou studenou. Je úroda usušená dobře? Kuchařka Domácí sušení - Připravte si v sušičce potravin zdravé pochoutky, od sušeného ovoce až po maso sice nepřináší žádné objevení Ameriky, jako inspirace je ale nepostradatelná.
Je však třeba mít doma sušičku, která za vás odvede veškerou práci. Navíc i dost ušetříte, protože například sušené ovoce. Umyté a oloupané hrušky nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Do litru vody dáme lžíci octa, poté vložíme čtvrtky hrušek, aby nám nezhnědly.
Na mřížkách sušičky pokrytých plátnem sušíme čtvrtky hrušek řeznou plochou směrem vzhůru přibližně až hodin. Tyto lístky mají obdélníkový tvar, bývají z drátěného pletiva nebo pletené z proutí a mají. Pro sušení je vhodná celá řada ovocí. Během sušení světlejší druhy ovoce přirozeně hnědnou.
Pokud tomu chcete zabránit, namočte naporcované ovoce před sušením do vody s citrónovou šťávou (cca lžíce na l vody). Ovoce vhodné pro sušení. Teplota při sušení ovoce bys se měla pohybovat v rozpětí až 6C. Také doba sušení by měla být optimální. Znamená to individuální přístup ke každému ze sušených druhů ovoce , ale v podstatě by v ovoci mělo po usušení zůstat určité množství vlhkosti.
Odborníci hovoří zhruba o pěti procentech. Jahodové řezy s tvarohovým krémem. Při sušení dodržujme tento postup.
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a ještě minut šleháme. Doma na tyhle věci klidně můžete zapomenout a držet se pěti základních surovin: vloček, oříšků, sušeného ovoce , medu a špetky soli.
Jsou věci, které nemá pro jejich výrobní složitost smysl dělat doma, například snídaňové cereálie typu corn flakes. Je však důležité, aby sušení probíhalo pomalu a šetrně. Horko nad 85°C ničí vůni a barvu ovoce i obsah vitaminů.
Například příliš vysoká teplota zbaví ovoce cenných vitamínů. Je to sice zdlouhavé, ale o nic se nestaráte až na jedno vytažení. Ta pochoutka stojí za to. USKLADNĚNÍ: Nejlepší jsou vzduchotěsné dózy či sklenice. Jablka vložíme do sušičky.
Sušička je nejideálnějším způsobem sušení křížal, protože zaručí kvalitní usušení ovoce. Teplotu na sušení křížal nastavíme na cca – 55° C. Křížaly z jablek v sušičce budou hotové za zhruba minut. Letos je skutečně nadprůměrná úroda ovoce. Příroda je velmi štědrá navzdory extrémnímu suchu, které panuje na většině území republiky. Pro mě představuje nejlepší způsob konzervace sušení a mražení.
Sušit můžete téměř jakékoliv ovoce a to peckovité především. Kdyby se tak stalo, museli bychom šťávu z ořechů slíti, na sirup svařiti a vychladlou opět na ovoce nalíti. Program „ ovoce “ je nastaven speciálně pro sušení ovoce.
V programu „maso“ si můžete udělat oblíbené jerky, které se jinak suší v troubě několik desítek hodin s nutností měnit stupně. Všechny informace o produktu Kniha Domácí sušení - Připravte si v sušičce potravin zdravé pochoutky, od sušeného ovoce až po maso, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Domácí sušení - Připravte si v sušičce potravin zdravé pochoutky, od sušeného ovoce až po maso.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.