Na jeden kilogram zeleniny si připravte 15–gramů mořské soli, trochu kmínu, vhodnou nádobu na kvašení a něco na zatížení. Hodí se sklo nebo keramika. Pokud nemáte speciální kvašák, hodí se například velká zavařovací sklenice se širokým hrdlem. Všechny použité nádoby a zátěže před kvašením vyvařte nebo. Náhradu za šťávu ze zeleniny připravíte tak, že malou část zeleniny odeberete a spolu s vlažnou vodou rozmixujete na řidší kaši.
Nenechte se tím překvapit. V čem souprava pro kvašení DELLA CASA vyniká? Je vynikající pro přípravu domácího kysaného zelí, kvašených okurek, nakládané zeleniny apod. Pokud byste kvašení zeleniny rádi vyzkoušeli a nechcete hned investovat do speciálních nádob, budou vám stačit zavařovací sklenice (různých velikostí) nebo např.
Přečtěte si článek Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo. Nebojte se zkombinovat jakékoli druhy zeleniny , které se hodí na kvašení. Zelí bílé i červené, cibule, červená řepa, mrkev, různé druhy ředkví….
Nakládací dózu znáte také z televize, kde v různých pořadech ukazují nakládání, kvašení či fermentování zeleniny a tento způsob úpravy nazývají pickles. Nastrouhané zelí s mrkví osolíte, dáte do nádoby a přitlačíte zeleninu víčkem s pružinou. Při teplotě max do 20°C dáte na několik dnů do tmavé místnosti. Pokud zeleninu dáváte do sklenice, je potřeba jí něčím zatížit, třeba jinou menší sklenicí s vodou nebo pískem.
Pickles se připravuje ve speciální sklenici (nádobě), která je vybavená pružinou a stlačuje zeleninu. Nádoba s pružinou na pickles. V naší nabídce máme plastový hrnec kvašák na pickles s nerezovou pružinou.
Umělohmotná nádoba má objem l. Víčko umělé nádoby je vybaveno pevným zacvakávacím mechanizmem. Takto se ze zeleniny začne odplavovat šťáva. Po – minutách jdeme na nakládání do kvašáku. Zeleninu přemisťujte z mísy zásadně rukama a do kvasící nádoby ji řádně upěchujeme, ať odstraníme vzduch.
Kvašení patří k nejstaršímu způsobu konzervace potravin. Používalo se původně hlavně tam, kde slunce nebylo natolik silné, aby se potraviny mohly uskladňovat pouhým sušením. Bohužel metoda kvašení zeleniny kvůli určité pracnosti, a hlavně dostupnosti čerstvé zeleniny během celého roku upadá v zapomnění.
Očištěné zelí nakrouháme najemno, cibuli nakrájíme na tenké půlměsíce a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Všechno smícháme ve velké míse se solí a. Funguje tím, že vytvořením vákuumu, který otevírá póry masa tak, aby se použité přísady mohli se vstřebávat snadněji a rychleji. Tento proces pomáhá zkřehčit maso.
Vakuová pumpa vysává vzduch z nádoby a tak jídlo si udržuje sv. Hrnec na nakládání zeleniny značky Orion vám pomůže připravit Pickles – zeleninu kvašenou pomocí bakterií mléčného kvašení. Pickles je tak ideální oblohou k hlavnímu jídlu nebo přísadou do salátu. Ta správná nádoba na kvašení dokáže zázraky – jako kouzlem budete mít lahodné zelí, nakládané okurky, utopence, hermelíny, ryby a další dobroty. Domácí víno je také delikatesní záležitostí.
Tak neváhejte a objednejte si nádoby na kvašení z naší nabídky. Nezapomínejme proto na obyčejné hlávkové zelí a kořenovou zeleninu, červenou řepu, ředkev, které jsou pro nakládání nejvhodnější. Mléčné kvašení , které během až dnů v nádobě proběhne, uchová a ještě znásobí vitaminy v zelenině obsažené.
Zelenina je po kvašení i lépe stravitelná, působí jako.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.