úterý 12. prosince 2017

Černá rýže příprava

Některé vědecké výzkumy naznačují, že černá rýže či přesněji látky které obsahuje, by mohla být pomocná v boji proti různým alergiím, Alzheimerově chorobě a cukrovce. Nemusíme ji tolik proplachovat před vařením. Tématické fráze: černá rýže recepty černá rýže recept černá rýže příprava recept černá rýže černá rýže priprava cerne ryze recepty z černé rýže recepty z černé z rýže černá ryře recept recepty černá rýže recept na černou rýži rýže příloha příprava černé z rýže příloha rýže příprava.


Rýže byla původně domestikována v Číně, a to již před více než tisíci lety. Proto nás nemůže překvapit, že i černá rýže patří ve východní Asii mezi rozšířenou potravinu a zároveň o nedílnou součást mnoha zdejších tradičních medicín. To nám potvrzuje i její lidový název zakázaná rýže.


Je zdrojem antioxidantů, esenciálních aminokyselin, vitamínu E, B B B vlákniny. Na obrázku je rýže pečená v troubě asi minut. V tomto stavu ji můžete podávat jako přílohu nebo použít do salátů.


Při vaření, ale i při pečení, přidáváme zhruba třikrát více tekutiny, než je objem vařené rýže. Nasakuje o něco více než klasická loupaná rýže. Jaké vitamíny v natural rýži najdeme? Jak černou rýži uvařit. Před každou přípravou rýži dobře propláchněte a promyjte ji alespoň ve dvou vodách.


Vyberte si ze stovek receptů na černá rýže jak vařit, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření černá rýže jak vařit. Objevte novou ingredienci do vaší kuchyně. Zakázaná“ černá rýže není zatím příliš populární na rozdíl od rýže klasické či hnědé.


Tato rýže je však starobylou plodinou, která vám přináší skvělé výživové hodnoty. Kromě toho je její barva opravdu netradiční a můžete z ní vykouzlit zajímavé a zdravé pokrmy. Jen si představte klasickou bílou.


Jasmínová rýže je měkká, jemná, lepivá, červená rýže je křupavá. Má široké využití v kuchyni jako exotická příloha, do salátu nebo rizota. Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží. Příprava : Černou rýži opláchněte pod vlažnou vodou a vložte do osolené studené vody.


Tématické fráze: jak se vaří černá rýže černá rýže recepty cerna ryze vaření černé rýže černá rýže příprava recepty z cerne ryze salát s černou rýží příprava černé rýže černá rýže recept recepty s černou rýží rýže černá vařená kalorir cierna ryza priprava recept na černou ryzi kalorie rýže. Mezi její odrůdy patří indonéská černá rýže a thajská černá jasmínová rýže. Příprava černé rýže trvá déle než u klasické bílé rýže , zhruba - min. V závislosti na tom jestli rýže byla předem namočená. Poměr díly vody : 1díl rýže.


Chuť: jemná ořechová chuť, podobně jako hnědá rýže. Ještě malá poznámka na okraj – černá rýže není ve skutečnosti černá , ale tmavě fialová. Z černé rýže se připravují dezerty (například o svátcích v Manipur, indickém státě na východní hranici s Myanmarem), kaše, tradiční čínský černý rýžový dort. Zároveň po srovnání s bílou a celozrnnou rýží obsahuje mnohem více vlákniny a bílkovin.


Taky pomáhá k detoxikaci organismu, má příznivý vliv na trávení a je přirozeně bezlepková, což je další hezká alternativa do jídelníčku bezlepkářů, kteří už mají klasické rýže plné. Divoká nebo také planá rýže se hojně využívá do různých salátů. Její doba vaření je ovšem až minut.


Je pěstována v Číně a má nasládlou chuť. Má jemnou oříškovou chuť a dováží se k nám z Kanady. Na 1g má dvojnásobné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky