Těsto jde vyhnětat snadno, dobře se s ním pracuje, nelepí se. Po upečení, bylo těsto nakřup, i pod surovinami. Nicméně dobré :) Dělal jsem poloviční várku, z kg mouky a vyšlo mi s přehledem, na dva klasické nízké plechy.
V minulých článcích jsme se dozvěděli, jaké suroviny použít, abychom z našeho těsta dostaly ty nejlepší výsledky. Dnes se dozvíte, jak z těchto ingrediencí uděláte těsto na pizzu jako z pravé Italské pizzerie. Pravé italské těsto na pizzu - recept: Dáme si mouku,rozmícháme v ní sůl,do vlažné vody kvasnice plus cukr-zamícháme a postupně lejeme do mouky a děláme těsto ,které pořádně uhněteme. Originální italské těsto na pizzu - La pesta dela pizza. Tento recept na pizza těsto je normován dle starých tradičních postupů.
Jak na správné těsto na pizzu. Když už děláme pizzu , základ je dobré těsto. To ovšem také není jen tak! Způsobů jak připravit těsto na italskou pizzu je totiž hned několik a vztahuje se k nim i řada polemik a diskuzí mezi Italy. Ve zkratce si představíme tyto postupy.
V Neapoli se tradičně začíná nejprve vodou. Mouka na pizzu se v Itálii jmenuje Manitoba a obsahuje hodně glutenu, díky čemuž je těsto plastické a netrhá se. Lze ji koupit na internetu, ale je poněkud dražší.
Můžete jako já zkusit mouku s názvem Pizza mouka nebo je dobrá Zlatka na pečení. I tyto mouky mají vyšší obsah lepku a obě jsem vyzkoušela. Peče se z nich parádně nejen pizza. Těsto na italskou pizzu - recept: V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Recept, podle kterého se vám Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za krokem zaručeně povede, najdete na Labužník.
Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Fantastické-100kč za pizzu z pizzerie? S tímhle těstem určitě už ne. Jako rajčatový základ na těsto jsem použil rajčatové pyré ve kterém jsem rozmíchal italské koření od Vitany a nemělo to chybu!
Těsto jsem po rozválení přesunul na pečící papír,naložil na něj dobroty a takto přichystané přesunul na rozpálený plech. Veškeré Ingredience smícháme a necháme těsto na pizzu vykynout asi minut na teplém místě. Takto připravené těsto na pizzu je nyní připraveno na obložení různými náplněmi dle příslušných receptur, nebo podle své fantazie, kraje pizzy potíráme olejem, středy různými typy rajského protlaku či kečupu, vrch poklademe různými ingrediencemi 9. Pizzu pečeme na lehce poprášeném plechu kukuřičnou krupicí. Italské těsto na pizzu recept, návod na vaření,suroviny.
Bezlepkové kynuté těsto , na koláč, pizzu a langoše. Do jednoho litru vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli a pórek, nasekaný česnek, přidáme sůl, drcený kmín a čerstvě mletý pepř. Poté těsto rozdělte na stejné části a nechte ještě půl hodiny odpočinout. Po půl hodině je těsto hotové, a tudíž se můžete pustit do výroby pravé italské pizzy.
Pizza bude vynikající jen s originálním italským receptem na těsto. Těsto na pizzu je základem, bez kterého se žádná dobrá pizza. Tipy na dobré těsto na pizzu od ZIO CIRO. Do vody na jemno rozdrolte droždí.
Postupně přidávejte mouku a vidličkou nebo rukou směs promíchávejte. Přidejte sůl a pokračujte v promíchávání a. V tomto díle vás naučím si snadno udělat z vlastního těsta pravou italskou pizzu , která je k nerozeznání od těch profi restauračních! Jedná se o stejné těsto.
Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň hodin odležet v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.