Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne - recept: Rohlíky do sekané nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Tehdy se však jednalo o výjimečné jídlo, protože se připravovalo pouze z kýty nebo svíčkové a to ručním zpracováním – nasekáním masa na drobné kousky (neexistoval mlýnek na maso). Domácí sekaná , jak ji známe od našich babiček. Plátky slaniny dejte do pekáčku tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na dně nádoby se překrývaly nebo spojovaly. Pokládejte plátky hustě proti sobě nebo s menšími mezerami.
Pokud nám zbude, nakrájíme si sekanou na plátky opečeme a podáváme s hořčicí, nebo dáme do housky a uděláme si hamburger.
Pokud máme večeři raději studenou, je sekaná velmi dobrá s octem, s cibulí a chlebem. Nejlepší domácí sekaná je bezvadná v tom, že se velmi jednoduše připravuje. V míse si připrav na kostičky nakrájené rohlíky a zalij je mlékem tak, aby se pěkně nasály.
Já je pak pěkně ještě prohnětu rukou, aby se rozmělnily. Do rohlíků přidejte vajíčka a promíchejte. Kvalitní domácí sekaná z vepřových kýt.
Vynikající chuť a rychlá příprava. Vhodné na nedělní oběd nebo pokud chcete tak i na nějakou slavnost. Já osobně velmi nemám ráda mleté maso, ale toto mi docela chutnalo.
Někdo přidává dovnitř ještě vařená vajíčka, já jsem je tentokrát vynechala. Jednoduchá sekaná z domácí pekárny. Tématické fráze: domaci sekana sekaná recept recept na domácí sekanou domácí sekaná recept domácí sekaná pečeně recept domaci sekana recept sekaná domaci pecena sekana recepty domaci sekana pečení sekané sekaná domácí sekaná doba pečení doba pečení sekané recepty sekaná sekaná pečeně pečeme sekanou domácí.
Ze všech ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Sekaná z krůtího masa se sýrem. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit a dohladka „vyprátovat“.
Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče. Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody. Vyberte si recept na domácí sekaná a připravte si chutný a výjimečný domácí sekaná pokrm, lahůdku nebo nápoj.
Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší domácí sekaná ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovávám na vále.
Dávám si na tom dost záležet, protože právě v téhle chvíli můžu zařídit, aby sekaná v troubě nepraskla. Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch. Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím. Recept, podle kterého se vám Bavorská sekaná zaručeně povede, najdete na Labužník.
Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Kuřecí sekaná je vděčný výrobek – najde uplatnění v teplé i studené kuchyni, poslouží k pestrosti doma připravovaných svačin.
Nezanedbatelná je také její výrobní cena a fakt, že v domácí sekané budeme konzumovat jen to, co do ní sami dáme. Plněná sekaná - která nepraskne ! Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.