pátek 22. ledna 2021

Z popelnice do lednice

Stačí se podívat do odpadních kontejnerů supermarketů či do nejbližší popelnice , abychom zjistili, v jak obrovské míře plýtváme jídlem. Režisér Valentin Thurn předkládá ve svém snímku znepokojivá a alarmující fakta o našem vztahu k jídlu a zároveň hledá možnosti, jak tuto situaci zlepšit. Lednice Castle 10- Z Bunker Villa Tugendhat New City Hall Viewing Tower. So fulm the people carrying it would get splinters.


There were kohlrabis growing in the first field that we visited this way. Through this we ask: Recent Post by Page.

It’s popeknice film that uncovers how much food is being thrown away in the world. Z popelnice do lednice Nadpis trochu zavádějící, ale takhle přesně zní název německého dokumentu, který bych vám ráda doporučila. Dokument je to sice již šest let starý, takže jste ho možná už viděli, ale přesto ho tu chci těm ostatním, co ho neviděli, představit. Sledujte online filmy a seriály zdarma a bez omezení.


Přehrát on-line s možností stažení. Největší část filmu je totiž o tom, jak a proč tuny nezávadných potravin končí v kontejneru a jak a proč se s nimi jednotlivci či organizace snaží nakládat. Z POPELNICE DO LEDNICE ? Je to neuvěřitelné, ale je to tak.


Více než polovina vyprodukovaného jídla se nikdy nedostane na talíře spotřebitelů.

Místo toho skončí v kontejnerech nebo na skládkách. Hodnocení filmu na stupnici od (nejhorší) do (nejlepší). Dokina Index počítáme z několika nezávislých zdrojů včetně, Metacritic a vlastního hodnocení.


Praha – V pražském kině Světozor začal netradiční filmový festival s názvem AlimenTerre, který se zabývá tematikou plýtvání potravinami. Přehlídka má velkou tradici ve Francii, kde se koná až ve třiceti městech. Kromě filmu se můžete těšit i na prezentaci třídy 7. Uslyšíte povídání žáků, kteří se v environmentální výchově zabývají tématem odpadů. Projekce filmu Z popelnice DO lednice 22.


Z Popelnice do lednice. Než se zelenina dostane z pole na váš talíř, nejméně polovina jí skončí na skládce. To znamená každé druhé rajče či hlávkový salát. Na stole mi stydne lečo, které jsem si před chvílí uvařila. Zkoumám ho snad ze všech úhlů a přibližně tři minuty jsem strávila jeho očicháváním.


Zřejmě ne, jen běžně nevařím z ingrediencí, které ještě před dvěma hodinami ležely v oprýskaném kontejneru za jedním z brněnských supermarketů. Sama jsem si je ulovila. Keby sme ušetrili iba polovicu z celkového množstva potravinového odpadu, tak by to malo na svetovú klímu ten istý efekt, ako keby sme odstránili z ciest každé štvrté auto. Pomohli by sme aj hladujúcim, pretože množstvo obrábanej pôdy na svete je obmedzené.


Plýtvání jídlem a potravinami nesužuje pouze EU, ale trápí i další země.

Ve světě, kde hladoví takřka miliarda lidí, je tedy plýtvání nejen z ekonomického hlediska závažným problém. Dokument německé produkce, jež je nyní promítán v rámci festivalu Jeden svět, pojednává o problematice norem nakládání s potravinami. Blahobytné společnosti žijí v přebytku: kolem poloviny všech potravin skončí v. A ostatně ani cesta s odpadkovým košem.


Německý dokument, jejž uvede festival Jeden svět, totiž kolem každodenních rutinních úkonů nákupů a vyhazování potravin rozvíjí příběh, který končí až v chudé Africe, jejíž obyvatelé distribuují do Evropy jídlo, jež si. Ačkoli to nezní dvakrát povzbudivě, stovky a možná tisíce Čechů to dělají, a to nikoli z hladu, ale z přesvědčení. Veřejná lednice v Plzni dává jídlu šanci, aby neskončilo v popelnici.


Každý do ní může vložit potraviny, které nespotřebuje, a zároveň si jiné kdykoliv vzít. Inspirovali jsme se v Německu,“ tvrdí jednatelka kavárny Perfect World Dominika Pašková, která projekt zastřešuje. Už teď plánují expanzi do Prahy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky