pondělí 25. ledna 2021

Zdobení dortů marcipánem

Prohlédněte si zdobení dortu různými technikami jako například zdobení dortu marcipánem , krémem, čokoládou, sněhem, ovocem a jiné techniky zdobení. Inspirujte se u nás jako si ozdobit dort na různé slavnostní příležitosti jako jsou narozeniny, svátek, svatby, promoce, jubilea nebo jen tak pro potěšení. Tématické fráze: jak upéct dort aby neklesl dort s kremem zdobení dortů dort s marcipánem a krémem zdobení dortů krémem a marcipanem aby dort neklesl jak upíct dort aby neklesl dort s krémem a marcipánem nej maslovy krem miny dortík korpus na dort krem na dort bez pudinku krém do dortu.


Ozdobte si svůj vlastní dort a potěšte své známé! Jenže jak potáhnout dort marcipánem ?

Piškotový dort, zdobený mléčným marcipánem. Jak na techniku zdobení máslovým krémem? Zvládnu to, i když nejsem vyučená cukrářka? Vše v návodech i videích níže. Všechny techniky zdobení dortů a potahování cukrovými nebo máslovými hmotami mají jedno společné – rozhodující měrou se podílejí na výsledném vzhledu a dojmu.


Zúčastněte se inspirativní školy pečení dortů. Naučíte se dělat různé druhy piškotových korpusů a nádivek. Zvládnete základní techniky zdobení fondánem ( marcipánem ).

Budete umět potáhnout dort, vymodelovat jedlé květiny, sestavit patrový dort, apod. Myslím, že by bylo dobře, mít všechny dorty pohromadě, mít možnost si je kdykoliv prohlédnout, bez nutnosti klikat na jednotlivé recepty. Proto jsem sem dala tuto možnost, abychom přidáváním obrázků svých vlastních dortů již zde na Topreceptech uveřejněných v jiných kategoriích, vytvořili takovouto fotogalerii.


Při zdobení dortů se jí dává přednost nejen kvůli ceně, ale také proto, že je čistě bílá - z marcipánu sněhově bílý dort neuděláte. V cukrářských potřebách samozřejmě seženete jak kostici na zdobení , speciální hladítko, tak reliéfní podložku na válení (cena okolo 5korun). Pro milovníky sladkého máme cukrářské zdobení , které vytvoří dokonalý vzhled každému moučníku, čí zmrzlinovému poháru.


Cukrářské zdobení a jedlé dekorace. Základem zdobení je potah dortu. Asi základní rozhodnutí musíme udělat při volbě, čím chceme dort potáhnout: zda fondánem (někdy se používá termínu „fondant“), marcipánem , natřený a ozdobený krémem, čokoládovou nebo jinou polevou. Od typu potahu se bude odvíjet i charakter zdobení.


Potahování dortu hmotou - Jak potáhnout dort marcipánem. Vizuální chuť dorty často zvyšuje i různé kreativní nápady. Já peču několik let a moc mě to baví.


Také jsem několikrát zkoušela pracovat s potahovací hmotou, ale nikdy jsem to neměla tak, aby se mi dortík líbil, vždy jsem měla nějaký problém. Hlavně se mi hmota začala potit a praskat. Můžete si vybrat příchuť krému dle vaší chuti a styl zdobení.

Oblíbené jsou i nahaté dorty bez potažení, tzv. Jde o korpus (piškot) promazaný krémem, který se vrství na sebe a je možné mezi každou vrstvu proložit ovoce (jahody, borůvky, meruňky, jablka, jablíčka se skořicí, višně, třešně, pomeranče), čímž docílíme náplně na kterou máte chuť. Okouzlující zdobení dortu pomocí vykrajovátek – recept a videonávod Chcete oslnit krásným dortem, ale nevíte, jak na to?


Připravte jakýkoliv klasicky kulatý dort, ozdobte ho touto technikou a budete za hvězdu. Ale znovu musím říct, že zdobení jí jde prvotřídně. Jestli Vám však více vyhovuje mé pojetí dortů , vůbec se nezlobím. Přeji hodně štěstí do nového roku a hlavně hodně zdraví, toho není nikdy dost.


Zdobení dortů I ten nejlepší dortový korpus se stává dortem až ve chvíli, kdy je promazaný, potažený polevou a ozdobený. Možností zdobení je poměrně hodně a mimo jiné záleží i na tom, pro jakou příležitost je dort určený. Stovky nabídek na Zdobení dortů na jednom místě. Zdobení dortů a díky hodnocení a komentářům se stejně rychle rozhodnete pro tu správnou variantu produktu Zdobení dortů. Stejně tak zde naleznete obrázky, cenu, užitečné informace a podobné či alternativní produkty.


Pomůcky na zdobení cukroví od TESCOMY z vás udělají mistra cukráře na první dobrou. Jejich špičkovou kvalitu a vychytané funkce ocení jistě také profíci!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky