Postup přípravy receptu. Do hrnce dám všechny ingredience a nechám krátce přejít varem asi 2-minuty a dám nálev vychladit. Na dno do sklenice vložím 1-kolečka mrkve, 1-kolečka křenu, 1-plátky cibule, kousek okvětí nebo snítky nebo stonku kopru (vše podle velikosti) a na to naskládám umyté okurky , zaliji vychladlým nálevem.
Tématické fráze: nalev na znojemske okurky lak na okurky znojemsky nalev na okurky nalev na okurky nálev na pravé znojemské okurky znojemské okurky nálev recept na znojemský nálev na okurky domácí lák na okurky znojemský macerát znojemsky nalev domácí nálev na okurky pravy znojemsky nálev na okurky nálev na okurky recept. Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny.
Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic. Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme. Znojemský nálev na okurky - recept. Vše najdete na webu Recepty Fitweb.
Výrobek lze použít s různými typy koření, česnekem, feferonkami, které si sami přidáte k Vašemu finálnímu produktu. Nálev , který nabízíme, již obsahuje. Nejprve si očistím okurky a umyji sklenice a teď to hlavní,dám si vařit jakýkoliv nálev a ten nechám stále vařit,do menšího kastroulku s dám pod pokličku vyvařovat víčka,a zapnu si el troubu na 1st.
A když už jdete na trh s receptem, tak přeci musíte počítat s tím, že ne každý bude s vámi souhlasit. Zvlášť, když je sacharin opravdu zdravý škodlivý. U nás se do okurek nikdy umělá sladidla nedávala a přesto jsou daleko lepší než okurky kupované. Navíc všechny ty cukerýny vždycky padají na jazyk, ať použijete jakýkoliv.
Podle odborníků v potravinářství měly na znojemské okurky vliv klimatické a půdní podmínky a zároveň dlouholetá tradice konzervování. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Nemalou roli hrál i specifický nálev. Připravte nálev a povařte asi minut.
Do poloviny sklenice narovnejte okurky (ty větší), dále přidejte kolečka cibule, koleček mrkve, kostiček křenu, celerovou nať a kopr, dorovnejte okurkami (malými) a zalijte. Sterilujte minut na °C. Vodu s octem, cukrem, cukerínem, solí a kořením svaříme. Očištěné okurky naskládáme do zavařovacích sklenic, proložíme kolečky cibule, mrkve, petržele.
Po povaření vyndáme bobkový list, pepř a nové koření. Jako další přísady můžeme použít mrkev, křen cibuli a kopr. Klademe omyté okurky a prokládáme je cibulí a mrkví.
Do každé sklenice přidáme odměřené množství octa, cukru a Deka a doplníme vodou. Dobře uzavřeme a sterilujeme minut při teplotě 85° C. Akční letáky a slevy na vouchery. Podrobnosti o výrobku jsou k dispozci na samostatném produktovém webu – více o Nálevu na okurky. Jedná se o kořeněný koncentrát, který můžete využít k přípravě až litrů nálevu na.
Výborný nálev jako znojemský. Ještě teplým nálevem zaléváme okurky , či jakoukoliv zeleninu i houby. Je to všestranně použitelný nálev , není moc kyselý zkrátka tak akorát. Ako sa účinne zbaviť plesne na stene? Ako pripraviť grilovaný encián jednoducho a chutne?
Dále se do sklenice naskládají okurky. Do sklenice objemu 7ml se plní 4- 4g okurek To znamená, že např. Naplněné okurky se zalijí připraveným nálevem a uzavřou víčkem. Na uvedený příklad sklenic potřebujete asi l nálevu. Uzavřené sklenice se sterilují.
A právě ten výtažek dává tu jedinečnou chuť znojemských okurek a byl výrobním tajemstvím o které měli zájem i různé cizí delegace.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.