Tradiční keramické hrnce určené na kvašení okurek, nakládání zelí a masa. Pro výrobu výrobce používá vlastní výrobní hmoty a glazury. Technologie výroby umožňuje vyrábět litím, zatáčením i lisováním. Recept na domácí kysané zelí : Udělejte si doma své vlastní kysané zelí a zásobte se na zimu chutnou surovinou plnou vitamínů. Je to velmi jednoduché.
Zelák je v půdorysu kruhový.
Tvar má kónický, kdy se v horní části, kde. Keramický zelák, hrnec na zelí v objemech 2l, 15l, 20l, 23l nebo 25l Keramický porézní zelák s víkem a zátěží v různých objemech. Součástí je poklička i zátěž. P oměr plnění zeláku zelím je 95.
Pokud zeleninu dáváte do sklenice, je potřeba jí něčím zatížit, třeba jinou menší sklenicí s vodou nebo pískem. Nádobu umístěte na místo se stabilní pokojovou teplotou, ne k topení, nebo na sluníčko. Zelenina pustí šťávu a začne být trochu cítit, to je v pořádku, je to znamení, že probíhá mléčné kvašení.
V této kategorii naleznete keramické (kameninové) sudy na zelí (zeláky), které se nám za mnoho let prodeje nejvíce osvědčily. Nabízíme lety ověřené slovenské sudy na zelí , až do objemu 40l.
Každý sud na zelí (zelák) se snažíme co nejlépe zabalit, aby nedošlo k jeho poškození během přepravy. Domácí kysané zelí se s tím z obchodu nedá srovnat ani v chuti, ani v obsahu vitamínů. Základem úspěchu je kvalitní keramický zelák. Zelí v něm správně vykvasí a vydrží vám klidně i celou zimu, to už záleží na velikosti zeláku a vaší spotřebě. Dodrý den, umíte poradit, jak slepit prasklý keramický hrnec na kvašení zelí ? Hrnec je vynikající pro kvašení zelí nebo okurek, případně pro uskladnění ovoce nebo zeleniny.
Vzhledem k velmi vydařenému tvaru a povrchu může být i. Porovnání cen Kameninový hrnec na zelí , srovnání cen Kameninový hrnec na zelí na. Postup receptu: 1) Z hlávkového zelí odstraníme přebytečné vrchní zelí. Nakrájíme na čtvrtky a nožem vykrojíme ze středu košťály. Připravte si naši nádobu na kvašení. Jde o keramický hrnec s pokličkou, která je děravá a uvnitř hrnce je ještě jedna menší ,,poklička“ sloužící vám jako píst.
Dírkou v poklici můžete prostrčit dřevěnou tyčku a stlačit píst na vrchu namačkaného zelí pomocí gumičky. Naše kvasné hrnce mají kvasnou zátku. Vyroben je z kvalitní kameniny, která podpoří kvašení nakrouhaného zelí.
Používané glazury jsou zdravotně nezávadné. Tento keramický hrnec je ohromujícím kouskem pro krásné pečení. Krásný design znamená, to může být také použit při servírování na stůl přímo z trouby.
Keramický hrnec na zelí pomůže uchovat chuť i kvalitu kysaného zelí. Vyrobeno tradičním způsobem z přírodní české keramiky. Bez zelí by totiž námořníci umírali na kurděje, způsobené těžkým nedostatkem vitaminu C, který dříve hrozil v zimě také mnoha Středoevropanům.
Sklenice nikdy neplňte zelím a šťávou až k okraji! V počátku kvašení produkují bakterie v zelí značné množství oxidu uhličitého a jiných plynů. Hrnce,sádláky na sádlo,maso,škvarky, nesmí chybět v žádné domácnosti. Hrnce na na kvašenou zeleninu,pickles, sudy na zelí nádoba na utopence a kvašené okurky.
Během kvašení se může na okrajích objevit bílá pěna - povrchová plíseň. Je nutné ji okamžitě sebrat, stěnu sudu otřít a dbát na odstranění příčiny - tedy dbát na to, aby zelí nebylo nasuchoa byl vždy dostatek šťávy na zelí. Při kvašení zelí může dojít k tomu, že není dostatek šťávy v soudku.
Pro vyhledávání použijte soudek na zelí ph Hledal jsem totiž náhradu za můj keramický , který už má za léta používání přece jen spoustu vlasových trhlinek a trochu prosakuje.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.