Víceméně nic - konzumací bílého pečiva dodáváme tělu pouze prázdné kalorie a minimum vlákniny, přibližně 3g ve 100g. Kdežto celozrnné pečivo je pro nás zdrojem tolik potřebné vlákniny, přibližně 5g ve 100g (doporučená denní dávka vlákniny je přibližně g). Vícezrnné pečivo musí obsahovat minimálně mouky z jiných obilovin než pšenice nebo žito. Světlé pečivo přestože je lépe stravitelné, není tak výživné jako pečivo z žitné nebo celozrnné mouky.
Lidé si často pletou celozrnné a vícezrnné pečivo. Jediné, co vám však zaručí pojem „ vícezrnné “, je obsah pěti procent jiné složky, než je pšeničná a žitná mouka. Sice může obsahovat i celozrnnou mouku, její obsah však bývá ve většině případů zanedbatelný, protože jde o dražší. Bílé pečivo - je vyrobeno z bílé mouky, ze které jsou odstraněny obaly zrna, proto je pečivo krásně bílé. Má vysoký glykemický index, je tedy po něm brzy hlad.
Tmavé pečivo - k bílé mouce se přidají i otruby a pečivo se následně dobarví. Nejčastěji zaměňujeme cereální pečivo za celozrnné a obarvené pečivo za žitné. Mnohdy také považujeme za celozrnné pečivo to, které je jen posypané semínky, nicméně je vyrobeno z klasické bílé mouky.
Záleží nám na tom, abyste byli informováni o tom, co jíte a proto jsme pro Vás připravili seznam a popis veškerých námi používaných potravinových doplňků. Zřejmě jste se již setkali s dietami, které radí vynechat pečivo. Vyloučení pečiva z jídelníčku při snižování váhy nemá své opodstatnění, ač to některé diety radí.
Pečivo u diety Ano či ne ? Nakupujte v obchodu nebo online. Doručení dní v týdnu. Sbírejte Clubcard body za váše nákupy. Při výrobě vícezrnného pečiva používáme mimo pšeničné mouky také žitnou, ječnou nebo špaldovou.
Naleznete u nás pohankové rohlíky, formanské housky, vícezrnné bulky a spousty dalších. Tradiční výroba sladkého a slaného pečiva z Kladna. Pečeme dle tradičních a osvědčených receptur, jsme držitelé mnoha certifikátů a ocenění. Ale jíte opravdu celozrnné pečivo ? A víte, co celozrnné pečivo je?
V naší republice (a na Slovensku to není o moc lepší) se totiž celozrnné pečivo moc nevyskytuje. Většinou se totiž zaměňují pojmy celozrnné, vícezrnné a cereální. Je taky vžitý dojem, že pokud chci mít pečivo celozrnné, musí být tmavé.
Obarvené pečivo z pšeničné mouky by mělo být všude nazváno pečivem vícezrnným, ale není tomu tak všude. Celozrnné pečivo musí obsahovat celozrnných mouk. Přísady obilných směsí, semen a vlákniny zvýrazňují jeho chuť i vůni. Drobné pečivo je určeno pro denní spotřebu.
Zákazník může vybírat z vícezrnných chlebů nebo drobného pečiva. Toto pečivo ale přitom vůbec nemusí být celozrnné. Grahamové pečivo se vyrábí ze směsi pšeničné hladké mouky a mouky celozrnné s vyšším obsahem otrub. Otruby, tedy vnější obal. Děkuji Vám, že se snažíte pedii pomoci.
Neváhejte v článku provést potřebné změny, a to nejlépe s uvedením zdroje. Check Out Laxido on eBay. Fill Your Cart With Color today! Find It All On eBay with Fast and Free Shipping.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.