středa 9. září 2020

Zavařování masa do plechovek

Zavařování do plechovek. Konzervu přikryjeme víčkem a vložíme do uzavíracího strojku na konzervy. Stejnosměrným otáčením se okraj víčka zahne a plechovka se vzduchotěsně uzavře.


Vyberte si z různých profilů - rovné nebo vlnkovité. Pro zavařování jakéhokoliv typu masa používejte víčka s červenou gumičkou. Při zavařování do plechovek musí být plechovky vždy ponořeny ve vodě.

Je dobré zavařovat ve dvou fázích – dva dny po sobě tu samou várku. Tento způsob zavařování má dvě fáze – nejdříve je potřeba si maso předpřipravit (zničíte bakterie) a druhý den vaříte maso do konce. Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa ,některé libové,některé libovější bůček.


Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod. Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že. Omyté a očištěné maso osolíme, opepříme, můžeme přidat česnek, cibule, koření podlijeme vodou a upečeme do poloměkka. Maso nakrájíme na kostky, důkladně natlačíme do sklenic, zalijeme – lžícemi šťávy od pečení, sklenice uzavřeme a sterilujeme.


Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso.

Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. Nedělám si iluze, co všechno je v ní namleté, bohužel do ní nevidíte. Ale údaje na štítku typu obsahuje masa mnohé napoví …. Jelikož doma nemáme stroj na zavírání konzerv (což mi teda velmi mrzí a hledám nějaký z druhé ruky) tak zavařování masa do sklenic je pro nás celkem jasná volba. Nikdo už to pomalu nedělá.


Dále nevim jestli konzerva má být při vaření ponořená nebo ne? Kolik hodin to mám vařit? Domácí zavařování masa. Nezbytná je čistota všech nádob, ale také rukou a pomůcek.


Pokud by na nich byla špína, obsah by se brzo zničil, a to by byla velká škoda. Většinou se zavařuje do sklenic. Víčko Omnia OM83C velké k zavařování masa , ovoce a zeleniny - ks.


K zavařování syrového masa jsou mnozí skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by maso zůstalo neuvařené. Pokud ale dodržíte postup zavařování masa do sklenic a doporučené doby vaření, maso se dokonale tepelně zpracuje během samotného zavařování. Sklenice dobře očistíme a uzavřeme.


Dáme je do hrnce a při °C hodinu zavařujeme. Eva Hotařová, Jaroměřice. Strýček byl řezník a klobásy nakládal tak, že je zaléval.

Před vložením do sklenic předvařené, nebo jinak tepelně upravené klobásy nebo párky opláchneme v horké vodě, necháme je okapat a pak čistýma rukama plníme do sklenic tak, aby nebyla přeplněny, klobásy pomačkané a pokřivené. Naplněné obaly zalijeme studeným studeným lákem, který jsme předem nechali dobře. Plechovka na zavařování masa kg.


Provedení hladký nebo vroubkovaný povrch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky