Ahojky holky, má někdo zkušenost s vařením v parním hrnci ? Docela mě láká si ho pořídit, ale nemám ve svém okolí nikoho, kdo by jej vlastnil a nemám možnost srovnání s klasickým a parním vařením. Jasně, že se všude dočtu jak je to zdravé a rychlé, ale chybí mi názor i někoho konkrétního,než jen kecy výrobců. Vaření v parním hrnci se rozebírá na Labužník.
Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti.
Já osobně nedám na vaření v parním hrnci dopustit. Před 10ti lety po mém infarktu mi dcera koupila v zahraničí parní hrnec, Velmi brzy jsem se naučila v něm vařit a díky tomuto dietnímu vaření jsem postupně zhubla celkem kg! Těstoviny mi přijdou jako blbost vařit v parním hrnci , ale rýže je z něj super! Rýži nejdříve pořádně propereš - já to propírám aspoň šestkrát v odměrce a peru rukou, pak vodu sleju naleju novou a znovu a znovu… Chce to také nějakou kvalitnější rýži. My máme rádi kulatozrnou a na něco také arborio.
Potom varim v pare v papinaku nebo v normalnim hrnci v trose vody, kdyz das poklicku, tak mas paru v kazdem hrnci - zalezi jen, jestli ti vadi, ze se ti spodek toho jidla trochu v te vode vykoupe, nebo ne - me to nevadi. Předně je to velmi šetrný způsob přípravy, kdy se v maximální možné míře uchovají nutriční vlastnosti zpracovávaných potravin.
Příprava jídla bez tuku nepotřebuje komentář. V hrnci lze najednou vařit maso, zeleninu i příkrm. To si myslím, že ta rýže musí být super Těším se na to, já dlouho toužila po parním hrnci , jenže ho nemám kde mít. Teď se budeme stěhovat do domečku, tak jsem to řešila troubou. Já to louhování zeleniny ve vodě fakt nemusím.
Hlavní výhoda spočívá v tom, že pokrmy neztrácejí důležité živiny, a tak budete tělu dodávat plnohodnotné potraviny prospívající vašemu zdraví. V parním hrnci dělám také ostatní jídla, pro něž se vaření v páře doporučuje – třeba vařené pudingy podle tradičních receptur, rýžový či jáhlový nákyp (ale rýže či jáhly musejí být předvařené). Já uvažuju o parním hrnci , co má odkaz Mysulka, ale nemůžu se pořád rozhodnout, jestli není lepší klasický. V tom od Mysulky jdou dělat i omáčky, na druhou stranu mi přijde dost malý, zvlášť když se chceme rozrůst na člennou rodinu.
Michal Semotan: Mají investoři držet hotovost? Hodne lidi se tu pta na ruzne veci,aniz by predtim pouzili vyhledavac. Je to skoda mit internet a byt odkazan na odpovedi jinych.
Ale rada,kazdy den si tak ziskam vedomost o cemkoli,co jen zaslechnu. Vyborne vareni v parnim hrnci - recepty. Dostala jsem totiž včera.
Ke každému parnímu hrnci byste měli dostat návo ve kterém se doporučuje, co byste měli v jaké části vařit, a hlavně jakou velikost má co mít. Tak například zelenina se doporučuje krájet na menší kousky (brambory na měsíčky, kostky či plátky, mrkev najemno, houby naopak celé) a vařit v nižších částech. Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly. Já vařím v parním hrnci rýži běžně a je skvělá.
Myslím, že každá rýže pojme trošku jinak vody. Já většinou vařím jasmínovou rýži a dávam ryži v poměru hrnek rýže a hrnek vody. Přidám trošku soli a asi na lžičku másla.
S tím máslem je to fakt lepší. Na tefalu se nastavuje rýže na minut. Vařím v parním hrnci velmi často,. Délka vaření na nízký stupeň opět záleží na velikosti kusu.
Kuřecí a kachní čtvrtky také „peču“ v tomhle hrnéčku, kůži lehce stáhnu a snadno vykostím. Nikdo u nás nechce kosti obírat a křupavou kůži také nikdo nejí. I ražniči lze v pomalém hrnci připravit. Smíchat v těsto,udělat koule asi jako pinpong.
Podává se jako klasický knedlík k omáčkám a podobně. Zapneme hrnec a paříme cca minut. Těstoviny nevím, ale rýže se v něm uvařit dá, ale v samostatné zvláštní misce s vodou, takže jako v normálním hrnci , jen teplo nedělá plyn nebo elektřina ale pára. Takže možná i ty těstoviny by šly. Já nezkoušela ani tu rýži.
Přečtěte si rady a zkušenosti na téma vaření v parním hrnci. Se v něm dá dobrého připravit. Prosím o vaše oblíbené.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.